- Mel
Ingredienser
- 180 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 1 dl flormelis
- 100 g smør
- 1/2 dl vand
- Saften af 3 citroner
- Revet skal af 1 ubehandlet citron
- 2 1/2 dl vand
- 3 æg
- 120 g sukker
- 125 ml fløde
- Sukker til karamelisering
-
Fremgangsmåde
-
1Til dejen sigtes mel, salt og flormelis sammen i en skål.
-
2Smørret smuldres i, hvorefter vandet tilsættes, og dejen røres godt sammen. Når dejen har fået en ensartet og fast konsistens, dækkes den til og sættes i køleskabet til afkøling i mindst 30 minutter.
-
3Dejen rulles ud og lægges i tærteformen, så den stikker op over kanten. Dejen sættes på køl i yderligere 30 minutter.
-
4Fjern den overskydende dej fra tærteformens kanter og kom bagepapir samt bagebønner eller ris oven på dejen for at holde dejen på plads, når den forbages. Bag tærtedejen ved 180° C i 15 minutter.
-
5Fjern bagebønnerne og bag dejen i yderligere 5 minutter.
-
6Til citroncremen piskes æg og sukker grundigt sammen.
-
7Citronsaften og den revne citronskal blandes i, og til sidst tilsættes fløden.
-
8Hæld cremen på den forbagte tærtedej og bag den i ovnen ved 130° C i 30-40 minutter. Citroncremen skal have en glat overflade og “skælve” en smule, når den er færdigbagt.
-
9Sæt kagen på køl i et par timer. Når tærten er kølet af, drysses sukker på toppen.
-
10Karamelliser sukkeret under grillen i ovnen eller med en gasbrænder. Server straks.
-
11Tip:
-
12Tærteformens løse bund gør det nemt at servere og udskære tærter på en elegant måde. Løft bunden med tærten på ud af formen, frigør den fra bunden og sæt den på et serveringsfad. Så bliver det ikke nemmere.