Citrontærte

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Citrontærte
En frisk og cremet dessert med sprød og knasende top. Smagen leder tankerne hen på sol og sommer og passer perfekt til en varm sommerdag på terrassen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Dej:
  • 180 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 1 dl flormelis
  • 100 g smør
  • 1/2 dl vand
Citroncreme:
  • Saften af 3 citroner
  • Revet skal af 1 ubehandlet citron
  • 2 1/2 dl vand
  • 3 æg
  • 120 g sukker
  • 125 ml fløde
  • Sukker til karamelisering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til dejen sigtes mel, salt og flormelis sammen i en skål.
  • 2
    Smørret smuldres i, hvorefter vandet tilsættes, og dejen røres godt sammen. Når dejen har fået en ensartet og fast konsistens, dækkes den til og sættes i køleskabet til afkøling i mindst 30 minutter.
  • 3
    Dejen rulles ud og lægges i tærteformen, så den stikker op over kanten. Dejen sættes på køl i yderligere 30 minutter.
  • 4
    Fjern den overskydende dej fra tærteformens kanter og kom bagepapir samt bagebønner eller ris oven på dejen for at holde dejen på plads, når den forbages. Bag tærtedejen ved 180° C i 15 minutter.
  • 5
    Fjern bagebønnerne og bag dejen i yderligere 5 minutter.
  • 6
    Til citroncremen piskes æg og sukker grundigt sammen.
  • 7
    Citronsaften og den revne citronskal blandes i, og til sidst tilsættes fløden.
  • 8
    Hæld cremen på den forbagte tærtedej og bag den i ovnen ved 130° C i 30-40 minutter. Citroncremen skal have en glat overflade og “skælve” en smule, når den er færdigbagt.
  • 9
    Sæt kagen på køl i et par timer. Når tærten er kølet af, drysses sukker på toppen.
  • 10
    Karamelliser sukkeret under grillen i ovnen eller med en gasbrænder. Server straks.
  • 11
    Tip:
  • 12
    Tærteformens løse bund gør det nemt at servere og udskære tærter på en elegant måde. Løft bunden med tærten på ud af formen, frigør den fra bunden og sæt den på et serveringsfad. Så bliver det ikke nemmere.