- Mel
Ingredienser
- 4 store æg
- 240 g sukker
- 3 appelsiner
- 3 citroner
- 275 ml olivenolie
- 300 g mandelmel
- 150 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- En knivspids salt
- 1 kvist rosmarin, bladene plukkes af og hakkes fint
- 1 spsk. smør til formen
- 30 ml citronsaft, opvarmet
- 2 spsk. flormelis
- Flormelis, til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 170°C / varmluft 150°C
-
2Slå først æggene ud i en skål sammen med sukker, og pisk det til en luftig og lys æggesnaps.
-
3Tag skallen og saften fra 2 appelsiner og 2 citroner og sæt det til side, indtil det skal bruges.
-
4Bland olivenolie, citrussaft og citrusskal i en kande. Hæld langsomt blandingen i æggesnapsen, mens der piskes konstant. Gør det meget langsomt for at sikre, at æggesnapsen ikke skiller.
-
5Sigt mandelmel, mel og salt sammen i en separat skål. Tilsæt den finthakkede rosmarin til melblandingen, og fold det derefter forsigtigt sammen med æg- og olieblandingen til dejen er ensartet.
-
6Smør fadet let med lidt smør, inden du forsigtigt hælder dejen i. Skær den resterende appelsin og citron i tynde skiver, og læg forsigtigt skiverne på oven på dejen.
-
7Bag kagen i ovnen i cirka 1 time. Kagen er færdig, når den er gylden, og når du kan stikke en kødnål i midten af kagen, og nålen komme ud uden dej på. Hvis kagen brunes lidt for hurtigt, skal du blot tildække den med lidt folie og stille den tilbage i ovnen, indtil den er færdigbagt.
-
8Når kagen er færdig, skal du forsigtigt føre en kniv rundt om kanten af fadet, så kagen nemt kan frigøres senere.
-
9Til glasuren skal du varme citronsaften og sukkeret forsigtigt op i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Brug en kødnål til at stikke huller i kagen, så glasuren kan absorberes. Pensl forsigtigt toppen af kagen med glasuren, og lad den køle helt af, før du skærer og serverer med lidt flormelis på toppen.