- Chokolade
Ingredienser
- 4 æg
- 100 g sukker
- 150 g mel
- Lidt salt
- 3 spsk. kakaopulver
- 100 g smør, smeltet
- 2 dl mælk
- 3 modne pærer
- 200 g sukker
- 2 tsk. vand
- 2 dl fløde
- 1 tsk. salt
-
Fremgangsmåde
-
1Lav clafoutis-dejen ved at piske æg og sukker sammen i en skål. Sigt mel, salt og kakaopulver i, og vend det hele forsigtigt sammen. Tilsæt derefter smeltet smør og til sidst mælken. Sæt dejen til side.
-
2Varm ovnen op til 200 °C. Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehuset.
-
3Smør indersiden af det rektangulære fad med smør og drys med mel. Hæld clafoutis-dejen i fadet, og fordel pærerne i dejen. Bag kagen i ovnen i 40 minutter.
-
4Lav karamelsaucen imens kagen bager. Kom sukker og vand i en kasserolle og varm op ved middel varme. Lad karamellen simre til den er gylden, cirka 5 minutter. Tag kasserollen af varmen, tilsæt fløde og rør godt rundt. Pas på, da dette kan sprøjte. Tilsæt salt og stil karamellen til afkøling.
-
5Servér kagen lun med karamelsaucen