
Navnet ”clafoutis” kommer fra fransk og betyder ”at fylde i”, hvilket passer rigtig godt på denne kage. Traditionelt fyldes den lyse dej nemlig med rigelige mængder af kirsebær. Her får du en anderledes udgave, hvor vi har tilsat kakao til dejen, som giver et anderledes udtryk og en dybere smag, og kagen fyldes med modne, søde pærer. En enkelt kage som passer rigtig godt til eftermiddagskaffen.
HOVEDINGREDIENSER
- Chokolade
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 4 æg
- 100 g sukker
- 150 g mel
- Lidt salt
- 3 spsk. kakaopulver
- 100 g smør, smeltet
- 2 dl mælk
- 3 modne pærer
Karamelsauce:
- 200 g sukker
- 2 tsk. vand
- 2 dl fløde
- 1 tsk. salt
-
Fremgangsmåde
-
1Lav clafoutis-dejen ved at piske æg og sukker sammen i en skål. Sigt mel, salt og kakaopulver i, og vend det hele forsigtigt sammen. Tilsæt derefter smeltet smør og til sidst mælken. Sæt dejen til side.
-
2Varm ovnen op til 200 °C. Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehuset.
-
3Smør indersiden af det rektangulære fad med smør og drys med mel. Hæld clafoutis-dejen i fadet, og fordel pærerne i dejen. Bag kagen i ovnen i 40 minutter.
-
4Lav karamelsaucen imens kagen bager. Kom sukker og vand i en kasserolle og varm op ved middel varme. Lad karamellen simre til den er gylden, cirka 5 minutter. Tag kasserollen af varmen, tilsæt fløde og rør godt rundt. Pas på, da dette kan sprøjte. Tilsæt salt og stil karamellen til afkøling.
-
5Servér kagen lun med karamelsaucen
Tip:
Har du karamelsauce i overskud, kan det opbevares i et patentglas i en måneds tid.
