
Confit de Canard er en klassiker i det franske køkken og er en enkel måde at tilberede and på. Mange er af den overbevisning, at det er en af de mest luksuriøse spiser i verden. Kødet er lige så blødt som smør, skindet er knasende sprødt, og sammen smager det uforskammet godt! Du kan også sagtens udelade skindet og i stedet komme det møre kød i en lækker gryderet. I vores opskrift bliver det fede andekød mødt af rigelige mængder krydderurter, som giver en velsmagende og aromatisk ret.
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 6 andelår
- 3 spsk. groft salt
- 2 spsk. sukker
- 10 kviste rosmarin
- 10-15 kviste timian
- 10 laurbærblade
- 10 knuste peberkorn
- 1 kg andefedt (eller halvt andefedt og halvt smagsneutral olie)
- 5 fed hvidløg
-
Fremgangsmåde
-
1Andelår kommes i en skål med salt, sukker, halvdelen af rosmarin- og timiankvistene samt halvdelen af laurbærbladene og peberkornene. Sørg for at alle lårene er dækket med salt, sukker og peber. Kom husholdningsfilm over skålen og lad det trække på køl til dagen efter.
-
2Smelt andefedtet i en støbejernsgryde og kom hvidløg og de resterende urter i andefedtet.
-
3Børst andelårene af for overskydende salt og urter. Dup dem tørre og sænk dem forsigtigt i gryden med fedt. Her skal de confitere i fedtet i 2 timer. Fedtet skal være lige under kogepunktet, helst mellem 85° og 95° C.
-
4Andelårene kan steges sprøde i ovnen eller på en pande. Alternativt kan kødet plukkes fra og bruges til rillette. De confiterede andelår kan gemmes til senere brug, hvis de opbevares i en lufttæt, ren beholder med andefedtet.