- Fjerkræ
Ingredienser
- 115 g bacon, skåret i strimler
- En hel kylling, skåret i 10 stykker (brysterne og lårene deles i to)
- Salt og peber
- 5 pastinakker, skåret i mundrette stykker
- 225 g friske perleløg, pillede (som alternativ kan rødløg skåret i kvarte bruges)
- 460 ml mousserende vin
- 1 laurbærblad
- 3 kviste frisk timian
- 2 spsk. creme fraiche 18%
- 1,5 spsk. frisk dild, finthakket
-
Fremgangsmåde
-
1Kom baconen i den kolde støbejernsgryde og steg ved middel varme til det er brunet. Hæld fedtet fra og sæt baconen til side
-
2Dup kyllingestykkerne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber
-
3Steg stykkerne af to omgange i gryden – først med skindsiden nedad. Sæt derefter kødet til side
-
4Kom pastinak og løg i gryden. Rør jævnligt indtil grøntsagerne begynder at brune
-
5Tilsæt den mousserende vin og sørg for at løsne det fastbrændte i bunden af gryden. Det indeholder masser af smag.
-
6Tilsæt laurbærblad og timian og bring vinen i kog
-
7Kom de fire lårstykker og vingerne tilbage i gryden. Læg låg på og sænk temperaturen så det simrer. Tilbered i 1 time
-
8Tilsæt bryststykkerne og bacon. Læg låg på og tilbered i yderligere 40 minutter
-
9Tag kyllingestykkerne ud af gryden og sæt til side. Fjern laurbærbladet og timian. Bring saucen i kog og reducér den til en passende tykkelse.
-
10Slut for varmen og rør creme fraiche og halvdelen af dilden i. Smag til med salt og peber Servér kyllingen i gryden pyntet med den resterende dild