Courgettebrød i støbejernspande

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Courgettebrød i støbejernspande
Det er nok de færreste, der associerer en støbejernspande med bagning. Ikke desto mindre egner dette alsidige køkkenredskab sig rigtig godt til formålet. På samme måde som gryden danner støbejernspanden en hård skorpe på bagværket, der sikrer, at fugten bevares og giver en blød og saftig krumme. Giv nyt liv til støbejernspanden og prøv et squashbrød.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 700 ml koldt vand
  • 20 g gær
  • 900 g økologisk hvedemel
  • 100 g økologisk groft hvedemel
  • 20 g salt
  • 1 lille grøn courgette, skåret i 1 cm skiver
  • 1 lille gul courgette, skåret i 1 cm skiver
  • Olivenolie
  • 100 g gedeost
  • 1 spsk. friske timian blade
  • 1 nip flagesalt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom vandet i en skål, tilsæt gær og rør rundt, så gæren opløses. Tilsæt dernæst mel og salt.
  • 2
    Ælt dejen i 10-12 minutter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Kom vand på hænderne og slå dejen ned.
  • 3
    Lad dejen hæve igen, til dobbelt størrelse.
  • 4
    Sæt ovnen på 210° C.
  • 5
    Kom bagepapir i bunden af panden og kom lidt olivenolie på. Slå dejen ned som før, og placer dejen på panden.
  • 6
    Vend courgetteskiver med 1 spsk. olivenolie og krydr med salt og peber.
  • 7
    Pres courgetteskiverne ned i dejen med 1 cm mellemrum. Lad dejen efterhæve i 30-40 minutter, hvor du presser courgetteskiverne længere ned i dejen med jævne mellemrum.
  • 8
    Kom til sidst stykker af gedeost rundt omkring på brødet. Drys med timianblade og flagesalt, og hæld lidt olivenolie over brødet.
  • 9
    Bag brødet i 30-35 minutter, til det er sprødt og gyldent.