- Mel
Ingredienser
- 700 ml koldt vand
- 20 g gær
- 900 g økologisk hvedemel
- 100 g økologisk groft hvedemel
- 20 g salt
- 1 lille grøn courgette, skåret i 1 cm skiver
- 1 lille gul courgette, skåret i 1 cm skiver
- Olivenolie
- 100 g gedeost
- 1 spsk. friske timian blade
- 1 nip flagesalt
-
Fremgangsmåde
-
1Kom vandet i en skål, tilsæt gær og rør rundt, så gæren opløses. Tilsæt dernæst mel og salt.
-
2Ælt dejen i 10-12 minutter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Kom vand på hænderne og slå dejen ned.
-
3Lad dejen hæve igen, til dobbelt størrelse.
-
4Sæt ovnen på 210° C.
-
5Kom bagepapir i bunden af panden og kom lidt olivenolie på. Slå dejen ned som før, og placer dejen på panden.
-
6Vend courgetteskiver med 1 spsk. olivenolie og krydr med salt og peber.
-
7Pres courgetteskiverne ned i dejen med 1 cm mellemrum. Lad dejen efterhæve i 30-40 minutter, hvor du presser courgetteskiverne længere ned i dejen med jævne mellemrum.
-
8Kom til sidst stykker af gedeost rundt omkring på brødet. Drys med timianblade og flagesalt, og hæld lidt olivenolie over brødet.
-
9Bag brødet i 30-35 minutter, til det er sprødt og gyldent.