
Det er nok de færreste, der associerer en støbejernspande med bagning. Ikke desto mindre egner dette alsidige køkkenredskab sig rigtig godt til formålet. På samme måde som gryden danner støbejernspanden en hård skorpe på bagværket, der sikrer, at fugten bevares og giver en blød og saftig krumme.
Giv nyt liv til støbejernspanden og prøv et squashbrød.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 700 ml koldt vand
- 20 g gær
- 900 g økologisk hvedemel
- 100 g økologisk groft hvedemel
- 20 g salt
- 1 lille grøn courgette, skåret i 1 cm skiver
- 1 lille gul courgette, skåret i 1 cm skiver
- Olivenolie
- 100 g gedeost
- 1 spsk. friske timian blade
- 1 nip flagesalt
-
Fremgangsmåde
-
1Kom vandet i en skål, tilsæt gær og rør rundt, så gæren opløses. Tilsæt dernæst mel og salt.
-
2Ælt dejen i 10-12 minutter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Kom vand på hænderne og slå dejen ned.
-
3Lad dejen hæve igen, til dobbelt størrelse.
-
4Sæt ovnen på 210° C.
-
5Kom bagepapir i bunden af panden og kom lidt olivenolie på. Slå dejen ned som før, og placer dejen på panden.
-
6Vend courgetteskiver med 1 spsk. olivenolie og krydr med salt og peber.
-
7Pres courgetteskiverne ned i dejen med 1 cm mellemrum. Lad dejen efterhæve i 30-40 minutter, hvor du presser courgetteskiverne længere ned i dejen med jævne mellemrum.
-
8Kom til sidst stykker af gedeost rundt omkring på brødet. Drys med timianblade og flagesalt, og hæld lidt olivenolie over brødet.
-
9Bag brødet i 30-35 minutter, til det er sprødt og gyldent.