- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- Et stort bundt koriander
- 1 stang citrongræs, grofthakket
- 1 grøn chili, grofthakket uden kerner
- 1 løg, grofthakket
- 1 fed hvidløg
- 1 stykke ingefær (tommelfingerstørrelse), skrællet
- 10 g frisk gurkemeje, revet, eller 1 spsk. stødt gurkemeje
- 1 spsk. mild karrypulver
- 1 spsk. kokosolie
- 350 g lilla blomkål (du kan også bruge almindelig blomkål)
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 250 g frisk fisk efter eget valg
- Salt og peber
- 1 lime, saft og skiver
- Kogte, brune ris
-
Fremgangsmåde
-
1Pluk bladene af korianderne og gem dem Kom korianderstængler, citrongræs, chili, halvdelen af det hakkede løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje og karrypulver i blenderen
-
2Blend til en glat pasta (tilsæt eventuelt en smule vand)
-
3Varm gryden op ved middel varme Kom kokosolien i og lad den smelte
-
4Tilsæt den anden halvdel af det hakkede løg, og til de er bløde
-
5Tilsæt karrypastaen og steg videre i 5 minutter, mens du rører hele tiden
-
6Skær blomkålen i store buketter, og kom dem i gryden
-
7Rør blomkålen rundt så det dækkes med karrypasta
-
8Hæld kokosmælk i gryden
-
9Fyld den tomme dåse fra kokosmælken med vand, og kom det i gryden
-
10Bring i kog og lad det simre i 15 minutter ved svag varme
-
11Skær fisken i store stykker, og kom dem i gryden
-
12Lad retten simre indtil fisken er gennemkogt – cirka 7 minutter (hvis saucen reduceres for hurtigt, lægges låget på)
-
13Tilsæt korianderblade
-
14Smag til med salt, peber og limesaft
-
15Server med limebåde og brune ris
-
16Tips:
-
17Du kan sagtens bruge frossen fisk i stedet for frisk. Læg cirka 5 minutter til kogetiden. Tjek om fisken er tilberedt nok ved at skille den forsigtigt ad med en gaffel Du kan også erstatte fisken med kød eller skaldyr, eller lave et vegetarisk alternativ med tofu eller kikærter