Cremet karrysauce med fisk og lilla blomkål

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Cremet karrysauce med fisk og lilla blomkål
Denne karryret med gurkemeje, kokos og blomkål er flot i farverne og dejlig i smagen, og så er den både hyggelig og sund. Hvis du laver din egen karrypasta, får du en mere aromatisk karry, og det er overraskende nemt. Put alle ingredienser i en foodprocessor og blend dem. Det er et nemt og sundt hverdagsmåltid, som ikke skuffer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • Et stort bundt koriander
  • 1 stang citrongræs, grofthakket
  • 1 grøn chili, grofthakket uden kerner
  • 1 løg, grofthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stykke ingefær (tommelfingerstørrelse), skrællet
  • 10 g frisk gurkemeje, revet, eller 1 spsk. stødt gurkemeje
  • 1 spsk. mild karrypulver
  • 1 spsk. kokosolie
  • 350 g lilla blomkål (du kan også bruge almindelig blomkål)
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 250 g frisk fisk efter eget valg
  • Salt og peber
Til servering:
  • 1 lime, saft og skiver
  • Kogte, brune ris
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pluk bladene af korianderne og gem dem Kom korianderstængler, citrongræs, chili, halvdelen af det hakkede løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje og karrypulver i blenderen
  • 2
    Blend til en glat pasta (tilsæt eventuelt en smule vand)
  • 3
    Varm gryden op ved middel varme Kom kokosolien i og lad den smelte
  • 4
    Tilsæt den anden halvdel af det hakkede løg, og til de er bløde
  • 5
    Tilsæt karrypastaen og steg videre i 5 minutter, mens du rører hele tiden
  • 6
    Skær blomkålen i store buketter, og kom dem i gryden
  • 7
    Rør blomkålen rundt så det dækkes med karrypasta
  • 8
    Hæld kokosmælk i gryden
  • 9
    Fyld den tomme dåse fra kokosmælken med vand, og kom det i gryden
  • 10
    Bring i kog og lad det simre i 15 minutter ved svag varme
  • 11
    Skær fisken i store stykker, og kom dem i gryden
  • 12
    Lad retten simre indtil fisken er gennemkogt – cirka 7 minutter (hvis saucen reduceres for hurtigt, lægges låget på)
  • 13
    Tilsæt korianderblade
  • 14
    Smag til med salt, peber og limesaft
  • 15
    Server med limebåde og brune ris
  • 16
    Tips:
  • 17
    Du kan sagtens bruge frossen fisk i stedet for frisk. Læg cirka 5 minutter til kogetiden. Tjek om fisken er tilberedt nok ved at skille den forsigtigt ad med en gaffel Du kan også erstatte fisken med kød eller skaldyr, eller lave et vegetarisk alternativ med tofu eller kikærter