- Grøntsager
Ingredienser
- 800 g rørhatte
- 250 g kastanjer på glas / friske kastanjer
- 200 g fed creme fraiche
- 1 l hønsebouillon
- 1 spsk. bitter kakaopulver
- 1 håndfuld afskallede nødder
- Lidt smør
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Børst og tør rørhattene. Steg svampene bløde i en gryde med lidt smør.
-
2Tilsæt herefter kastanjerne, en liter hønsebouillon samt salt og peber. Lad simre ved lav varme ca. 20 minutter.
-
3Hak nødderne, rist dem på en pande og sæt dem til side.
-
4Pisk creme fraichen til en let cremet konsistens. Sæt på køl.
-
5Tag svampe/kastanje-blandingen af varmen når den har kogt færdig og rør rundt. Suppen skal være ret tyk.
-
6Hæld suppen op til hver af gæsterne i dybe tallerkener eller skåle. Læg en klat creme fraiche i midten af hver tallerken og drys med lidt kakaopulver. Drys til sidst med ristede nødder.