Cremet suppe med rørhatte og kastanjer

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Cremet suppe med rørhatte og kastanjer
Findes der noget bedre end at lune sig på en dampende skål suppe? Vores favoritsuppe er noget ganske særligt, da den både indeholder rørhatte, kastanjer og kakaopulver. Den er silkeblød og fyldt med smag, og vi er sikre på, at den også bliver din favorit.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 800 g rørhatte
  • 250 g kastanjer på glas / friske kastanjer
  • 200 g fed creme fraiche
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 spsk. bitter kakaopulver
  • 1 håndfuld afskallede nødder
  • Lidt smør
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Børst og tør rørhattene. Steg svampene bløde i en gryde med lidt smør.
  • 2
    Tilsæt herefter kastanjerne, en liter hønsebouillon samt salt og peber. Lad simre ved lav varme ca. 20 minutter.
  • 3
    Hak nødderne, rist dem på en pande og sæt dem til side.
  • 4
    Pisk creme fraichen til en let cremet konsistens. Sæt på køl.
  • 5
    Tag svampe/kastanje-blandingen af varmen når den har kogt færdig og rør rundt. Suppen skal være ret tyk.
  • 6
    Hæld suppen op til hver af gæsterne i dybe tallerkener eller skåle. Læg en klat creme fraiche i midten af hver tallerken og drys med lidt kakaopulver. Drys til sidst med ristede nødder.