- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 250 g boghvedemel
- 2 æg
- 2 spsk. olie
- 1 knsp. salt
- 2½ dl vand
- 1 dl mælk
- smeltet smør til stegning
- 2½ dl cremefraiche 9%
- 200 g flødeost
- 1 usprøjtet lime
- salt og peber
- 6 skiver røget laks
- 6 spsk. ørredrogn
- 1 bundt kørvel
-
Fremgangsmåde
-
1Pisk boghvedemel, æg, olie og salt sammen i en stor skål. Tilsæt vand og mælk lidt efter lidt, mens du stadig pisker, til du har en glat dej. Lad dejen hvile i 30 minutter.
-
2Pisk dejen sammen, og steg tynde crêpes på en varm støbejernspande (gerne en pandekagepande) i lidt smeltet smør.
-
3Rør cremefraiche sammen med flødeost til fyldet. Tilsæt saft og revet skal af limefrugten, og smag til med salt og peber.
-
4Anret crêpes med røget laks, ørredrogn og flødeostcreme og pynt med kørvel.
-
5Tip:
-
6Server eventuelt en del af de pandekager, der bliver tilovers, med skinke, spejlæg og revet ost.