Crêpes med urter og røget laks

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Crêpes med urter og røget laks
Vi er helt vilde med pandekager i alle variationer her hos Le Creuset! Prøv vores salte version med røget laks, ørredrogn og flødeostecreme. Opskriften giver 6 fyldte crêpes/20 pandekager.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Dej:
  • 250 g boghvedemel
  • 2 æg
  • 2 spsk. olie
  • 1 knsp. salt
  • 2½ dl vand
  • 1 dl mælk
  • smeltet smør til stegning
Fyld:
  • 2½ dl cremefraiche 9%
  • 200 g flødeost
  • 1 usprøjtet lime
  • salt og peber
  • 6 skiver røget laks
  • 6 spsk. ørredrogn
  • 1 bundt kørvel
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pisk boghvedemel, æg, olie og salt sammen i en stor skål. Tilsæt vand og mælk lidt efter lidt, mens du stadig pisker, til du har en glat dej. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  • 2
    Pisk dejen sammen, og steg tynde crêpes på en varm støbejernspande (gerne en pandekagepande) i lidt smeltet smør.
  • 3
    Rør cremefraiche sammen med flødeost til fyldet. Tilsæt saft og revet skal af limefrugten, og smag til med salt og peber.
  • 4
    Anret crêpes med røget laks, ørredrogn og flødeostcreme og pynt med kørvel.
  • 5
    Tip:
  • 6
    Server eventuelt en del af de pandekager, der bliver tilovers, med skinke, spejlæg og revet ost.