Crêpes Suzette (flamberede pandekager)

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Crêpes Suzette (flamberede pandekager)
Crêpes er blandt de fleste franskmænds yndlingsspiser, da de er lette at tilberede og kan varieres på et utal af måder. Faktisk har de en plads i både det salte og det søde køkken i Frankrig. Hemmeligheden ved perfekte crêpes er en god pande. Vores Crêpepande lavet i støbejern, giver pandekagerne en helt unik sprødhed, og har en medfølgende træspatel, som søger for, at dejen fordeles tyndt og jævnt. Her giver vi dig en klassisk opskrift på Crêpes Suzette (flamberede pandekager) med en sød og aromatisk appelsinsauce til at hælde over. Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Frederikke Wærens.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Pandekager (ca. 12-15 stk):
  • 250 g mel
  • 5 dl mælk
  • 40 g sukker
  • 1 lille tsk. salt
  • 2 æg
  • 1 stor tsk. natron
  • Smør til bagning
Appelsinsauce:
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • Reven appelsinskal af ½ appelsin (ikke-sprøjtet appelsin)
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft (ca. fra 2 appelsiner)
Desuden:
  • ½ dl cognac til flambering
Tilbehør:
  • God vaniljeis
  • Reven appelsinskal fra en ikke-sprøjtet appelsin
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom mælken i en skål og tilsæt mel, sukker og salt. Pisk godt til dejen er fri for klumper.
  • 2
    Tilsæt æggene og pisk igen.
  • 3
    Rør natron ud i lidt mælk og kom det i dejen.
  • 4
    Kom en lille smule smør på pandekagepanden og bag tynde pandekager af dejen. Da dette er en dessert, kan det være mest indbydende at servere nogle små pandekager, så husk at bruge en pande der ikke er for stor (her er brugt en pandekagepande på 24 cm i diameter).
  • 5
    Fold pandekagerne sammen. Når pandekagerne er bagt, laves appelsinsaucen.
  • 6
    Smelt smøret i en dyb pande og bland sammen med sukker, appelsinskal og -saft. Lad saucen koge op.
  • 7
    Læg de varme pandekager i appelsinsaucen og dryp appelsinsauce med en ske på det øverste af pandekagerne. Sørg for at det hele er godt varmt.
  • 8
    Hæld nu cognac ud over pandekagerne og antænd med en lighter, så de flamberes (HUSK at slukke for emhætten først).
  • 9
    Anret 2-3 små pandekager på hver tallerken og hæld lidt appelsinsauce over. Pynt med en kugle vaniljeis og reven appelsinskal; brug evt. et juliennejern til at lave fine strimler. Servér med det samme.