- Mel
Ingredienser
- 250 g mel
- 5 dl mælk
- 40 g sukker
- 1 lille tsk. salt
- 2 æg
- 1 stor tsk. natron
- Smør til bagning
- 50 g smør
- 50 g sukker
- Reven appelsinskal af ½ appelsin (ikke-sprøjtet appelsin)
- 2 dl friskpresset appelsinsaft (ca. fra 2 appelsiner)
- ½ dl cognac til flambering
- God vaniljeis
- Reven appelsinskal fra en ikke-sprøjtet appelsin
-
Fremgangsmåde
-
1Kom mælken i en skål og tilsæt mel, sukker og salt. Pisk godt til dejen er fri for klumper.
-
2Tilsæt æggene og pisk igen.
-
3Rør natron ud i lidt mælk og kom det i dejen.
-
4Kom en lille smule smør på pandekagepanden og bag tynde pandekager af dejen. Da dette er en dessert, kan det være mest indbydende at servere nogle små pandekager, så husk at bruge en pande der ikke er for stor (her er brugt en pandekagepande på 24 cm i diameter).
-
5Fold pandekagerne sammen. Når pandekagerne er bagt, laves appelsinsaucen.
-
6Smelt smøret i en dyb pande og bland sammen med sukker, appelsinskal og -saft. Lad saucen koge op.
-
7Læg de varme pandekager i appelsinsaucen og dryp appelsinsauce med en ske på det øverste af pandekagerne. Sørg for at det hele er godt varmt.
-
8Hæld nu cognac ud over pandekagerne og antænd med en lighter, så de flamberes (HUSK at slukke for emhætten først).
-
9Anret 2-3 små pandekager på hver tallerken og hæld lidt appelsinsauce over. Pynt med en kugle vaniljeis og reven appelsinskal; brug evt. et juliennejern til at lave fine strimler. Servér med det samme.