- Frugt
Ingredienser
- 500 g mel
- 2 tsk salt
- 300 g smør
- 2 æggeblommer
- 14 g flormelis
- 30 ml vand
- 1,5 kg - 2 kg æbler, skrællet, udkernet og skåret i skiver
- 250 g rørsukker
- 2 tsk kanel
- Saft fra 1 citron
- 60 ml vand
- 130 g mel
- 250 g smør
- 120 g sukker
- 150 g kokosflager
-
Fremgangsmåde
-
1Til dejen:
-
2Si mel og salt. Tilføj smør og gnid det ind i melblandingen med dine fingre, så det formes som brødkrummer. Tilføj æggeblomme og vand. Saml det nænsomt til en dej, og pas på ikke at ælte dejen for meget. Form dejen til en flad skive, og pak den ind i plastfolie. Læg den i køleskabet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 °C (210 °C varmluft). Når den er afkølet, ruller du dejen ud mellem to stykker meldryssede bagepapir og lader den køle af igen i køleskabet i 15 minutter. Beklæd den store rektangulære Le Creuset-bradepande (33x26 cm).
-
3Til fyldet:
-
4Forvarm ovnen til 220 °C (210 °C varmluft). Bland æbler, sukker, kanel, citronsaft og vand. Spred det ud på dejen i bradepanden.
-
5TIL CRUMBLE:
-
6Bland mel, sukker og smør sammen med hænderne, så det ligner brødkrummer. Rør kokosflager i, så det ligner crumble. Drys crumble ud over æblerne.
-
7Sæt i ovnen og bag på 220 °C i 30 minutter, hvorefter du skruer ned for temperaturen til 180 °C og bager den i yderligere 45 minutter, indtil den er gyldenbrun og æblerne er gennembagt.