Crumble med æbler og kokos

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Crumble med æbler og kokos
En ny udgave af den klassiske æblecrumble! Denne søde, knasende og hyggelige lækkerbisken kan serveres direkte fra ovnen i vores ovnfaste non-stick fad.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL DEJEN
  • 500 g mel
  • 2 tsk salt
  • 300 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 14 g flormelis
  • 30 ml vand
TIL FYLDET
  • 1,5 kg - 2 kg æbler, skrællet, udkernet og skåret i skiver
  • 250 g rørsukker
  • 2 tsk kanel
  • Saft fra 1 citron
  • 60 ml vand
TIL CRUMBLE
  • 130 g mel
  • 250 g smør
  • 120 g sukker
  • 150 g kokosflager
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til dejen:
  • 2
    Si mel og salt. Tilføj smør og gnid det ind i melblandingen med dine fingre, så det formes som brødkrummer. Tilføj æggeblomme og vand. Saml det nænsomt til en dej, og pas på ikke at ælte dejen for meget. Form dejen til en flad skive, og pak den ind i plastfolie. Læg den i køleskabet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 °C (210 °C varmluft). Når den er afkølet, ruller du dejen ud mellem to stykker meldryssede bagepapir og lader den køle af igen i køleskabet i 15 minutter. Beklæd den store rektangulære Le Creuset-bradepande (33x26 cm).
  • 3
    Til fyldet:
  • 4
    Forvarm ovnen til 220 °C (210 °C varmluft). Bland æbler, sukker, kanel, citronsaft og vand. Spred det ud på dejen i bradepanden.
  • 5
    TIL CRUMBLE:
  • 6
    Bland mel, sukker og smør sammen med hænderne, så det ligner brødkrummer. Rør kokosflager i, så det ligner crumble. Drys crumble ud over æblerne.
  • 7
    Sæt i ovnen og bag på 220 °C i 30 minutter, hvorefter du skruer ned for temperaturen til 180 °C og bager den i yderligere 45 minutter, indtil den er gyldenbrun og æblerne er gennembagt.