Crumble med bær og nødder

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Crumble med bær og nødder
Nyd en frisk og let sorbet is sommerdessert og din egen foretrukne smagsvariant såsom friske bær, ingefær, lime og kokos. Stentøj fra Le Creuset er optimalt til tilberedning og servering af varme og kolde retter, da stentøjet tåler både ovn og fryser.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g koldt smør
  • 200 g sukker
  • 125 g mel
  • 125 g havregryn
  • 60 g revet marcipan
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 1 pose frosne jordbær
  • 1 pose frosne hindbær
  • 1 pose frosne blandede bær
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 175 °C almindelig ovn.
  • 2
    Sæt støbejernspanden ind i den kolde ovn, så den kan varme op sammen med ovnen
  • 3
    Skær smørret i tern og smuldr det med sukker og mel
  • 4
    Bland herefter havregryn og vaniljepulver i
  • 5
    Lad crumbledejen stå på køl i 30 min.
  • 6
    Hak imellemtiden hasselnødder og mandler og riv marcipanen groft
  • 7
    Fordel først ca. 1/3 af crumbledejen i klumper på den varme pande, og læg herefter bærrene ovenpå. Fordel marcipanen, halvdelen af nødderne og den resterende crumbledej på bærrene
  • 8
    Kom til sidst de resterende nødder på toppen
  • 9
    Sæt stegepanden i ovnen i ca. 45 min., indtil din crumble har fået en gylden og sprød overflade
  • 10
    Opskriften er udviklet af Sofie Andresen (@sofie_andresen) for Le Creuset.