- Frugt
Ingredienser
- 250 g koldt smør
- 200 g sukker
- 125 g mel
- 125 g havregryn
- 60 g revet marcipan
- 2 tsk. vaniljepulver
- 50 g hasselnødder
- 50 g mandler
- 1 pose frosne jordbær
- 1 pose frosne hindbær
- 1 pose frosne blandede bær
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 175 °C almindelig ovn.
-
2Sæt støbejernspanden ind i den kolde ovn, så den kan varme op sammen med ovnen
-
3Skær smørret i tern og smuldr det med sukker og mel
-
4Bland herefter havregryn og vaniljepulver i
-
5Lad crumbledejen stå på køl i 30 min.
-
6Hak imellemtiden hasselnødder og mandler og riv marcipanen groft
-
7Fordel først ca. 1/3 af crumbledejen i klumper på den varme pande, og læg herefter bærrene ovenpå. Fordel marcipanen, halvdelen af nødderne og den resterende crumbledej på bærrene
-
8Kom til sidst de resterende nødder på toppen
-
9Sæt stegepanden i ovnen i ca. 45 min., indtil din crumble har fået en gylden og sprød overflade
-
10Opskriften er udviklet af Sofie Andresen (@sofie_andresen) for Le Creuset.