Crumble med bær og nødder

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Crumble med bær og nødder
Tøm fryseren for rester af frosne bær og forvandl dem til en luksuriøs crumblekage med nødder.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g koldt smør
  • 200 g sukker
  • 125 g mel
  • 125 g havregryn
  • 60 g revet marcipan
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 1 pose frosne jordbær
  • 1 pose frosne hindbær
  • 1 pose frosne blandede bær
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 175 °C almindelig ovn.
  • 2
    Sæt støbejernspanden ind i den kolde ovn, så den kan varme op sammen med ovnen
  • 3
    Skær smørret i tern og smuldr det med sukker og mel
  • 4
    Bland herefter havregryn og vaniljepulver i
  • 5
    Lad crumbledejen stå på køl i 30 min.
  • 6
    Hak imellemtiden hasselnødder og mandler og riv marcipanen groft
  • 7
    Fordel først ca. 1/3 af crumbledejen i klumper på den varme pande, og læg herefter bærrene ovenpå. Fordel marcipanen, halvdelen af nødderne og den resterende crumbledej på bærrene
  • 8
    Kom til sidst de resterende nødder på toppen
  • 9
    Sæt stegepanden i ovnen i ca. 45 min., indtil din crumble har fået en gylden og sprød overflade
 
Opskriften er udviklet af Sofie Andresen (@sofie_andresen) for Le Creuset.
 
 
Le Creuset