- Grøntsager
Ingredienser
- 50 g tahin
- ½ spsk. hvide sesamfrø
- 5 spsk. soyamælk, usødet
- ½ spsk. sesamolie
- 1 ½ spsk. eddike
- ½ spsk. sukker
- ½ spsk. soya
- ¼ tsk. Dashi-pulver (japansk fiskebouillon) (kan købes hos asiatiske købmænd)
- En knivspids salt
- 150 g haricots verts, trimmede
- 150 g aspargesbroccoli (evt. alminelige broccoli i små buketter)
- 150 g grønkål, uden stilk
- 150 g sukkerærter
-
Fremgangsmåde
-
1Kom tahin og sesamfrø i en stegepande og varm op ved middel varme. Steg i omkring 10 minutter, under konstant omrøring, indtil farven er blevet mørkere og det dufter kraftigt.
-
2Kom tahin og sesamfrø i en skål og tilsæt soyamælk, sesamolie, eddike, sukker, soya, Dashi-pulver og salt. Rør rundt indtil sukkeret er opløst og sæt dressingen i køleskabet med låg på. Den kan holde sig op til en uge.
-
3Fyld gryden halvt med vand og bring det i kog. Skru ned på middel varme.
-
4Kom grøntsagerne i dampindsatsen, med sukkerærterne øverst, og damp dem i omkring 4 minutter eller til alle grøntsagerne er møre. Vend dem i sesamdressingen og servér.
-
5Tip:
-
6Denne ret kan også serveres kold