Dampede grøntsager med ristet sesamdressing

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Dampede grøntsager med ristet sesamdressing
Denne japanskinspirerede ret er et lækkert tilbehør til enhver middag, da den passer godt til al salgs kød eller som et spændende indslag til et vegetarisk måltid.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 50 g tahin
  • ½ spsk. hvide sesamfrø
  • 5 spsk. soyamælk, usødet
  • ½ spsk. sesamolie
  • 1 ½ spsk. eddike
  • ½ spsk. sukker
  • ½ spsk. soya
  • ¼ tsk. Dashi-pulver (japansk fiskebouillon) (kan købes hos asiatiske købmænd)
  • En knivspids salt
  • 150 g haricots verts, trimmede
  • 150 g aspargesbroccoli (evt. alminelige broccoli i små buketter)
  • 150 g grønkål, uden stilk
  • 150 g sukkerærter
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom tahin og sesamfrø i en stegepande og varm op ved middel varme. Steg i omkring 10 minutter, under konstant omrøring, indtil farven er blevet mørkere og det dufter kraftigt.
  • 2
    Kom tahin og sesamfrø i en skål og tilsæt soyamælk, sesamolie, eddike, sukker, soya, Dashi-pulver og salt. Rør rundt indtil sukkeret er opløst og sæt dressingen i køleskabet med låg på. Den kan holde sig op til en uge.
  • 3
    Fyld gryden halvt med vand og bring det i kog. Skru ned på middel varme.
  • 4
    Kom grøntsagerne i dampindsatsen, med sukkerærterne øverst, og damp dem i omkring 4 minutter eller til alle grøntsagerne er møre. Vend dem i sesamdressingen og servér.
  • 5
    Tip:
  • 6
    Denne ret kan også serveres kold