Dampede østers med chili, lime og gin

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Dampede østers med chili, lime og gin
Nanbanzuke er marineret fisk i en lækker citrus/soja-baseret vinaigrette. Det er en friturestegt ret, hvor Nanban-saucen giver en let og frisk smag. En fantastisk ret, der kan laves i forvejen - den kan endda serveres kold.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 12 friske østers, fx Fines de Claire
  • Knust is, til servering
  • Friske koriander, grofthakket, til servering
Dressing:
  • 1 lime, saft og fintrevet skal heraf
  • 20 ml gin
  • ½ tsk. frisk ingefær, fintrevet
  • 1-2 tsk. mirin (sød, japansk risvin) – kan købes i asiatiske supermarkeder
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. frisk chili, finthakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rengør østers
  • 2
    Kom alle ingredienserne til dressing i en skål og pisk det godt sammen
  • 3
    Fyld pocheringspanden med vand og indsæt indsatsen. Kom låget på og bring vandet i kog
  • 4
    Skru ned for varmen når vandet koger, så det blot simrer. Læg en østers i hver fordybning og læg låget på igen.
  • 5
    Damp østerserne i 5 til 7 minutter til de har åbnet sig en smule. Tag dem ud af panden, åben dem og løsn kødet. Sæt dem til side på en tallerken. Gentag med de resterende østers
  • 6
    Fordel den knuste is på et fad og form små fordybninger hvor østerserne kan ligge. Hæld en smule dressing over hver østers og drys med koriander