- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 12 friske østers, fx Fines de Claire
- Knust is, til servering
- Friske koriander, grofthakket, til servering
- 1 lime, saft og fintrevet skal heraf
- 20 ml gin
- ½ tsk. frisk ingefær, fintrevet
- 1-2 tsk. mirin (sød, japansk risvin) – kan købes i asiatiske supermarkeder
- 1 tsk. sukker
- ½ tsk. frisk chili, finthakket
-
Fremgangsmåde
-
1Rengør østers
-
2Kom alle ingredienserne til dressing i en skål og pisk det godt sammen
-
3Fyld pocheringspanden med vand og indsæt indsatsen. Kom låget på og bring vandet i kog
-
4Skru ned for varmen når vandet koger, så det blot simrer. Læg en østers i hver fordybning og læg låget på igen.
-
5Damp østerserne i 5 til 7 minutter til de har åbnet sig en smule. Tag dem ud af panden, åben dem og løsn kødet. Sæt dem til side på en tallerken. Gentag med de resterende østers
-
6Fordel den knuste is på et fad og form små fordybninger hvor østerserne kan ligge. Hæld en smule dressing over hver østers og drys med koriander