- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 1 mellemstor pighvar
- 250 g nye kartofler
- 1 håndfuld grønne og gule bønner
- 1 bundt små gulerødder
- 1 bundt asparges
- Salt og peber
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 1 håndfuld mynte
- 1 håndfuld basilikum
- 1 fed hvidløg
- 5 ansjosfilletter
- Olivenolie
- 1 spsk. kapers
- 1 spsk. rødvinseddike
- 1 spsk. dijonsennep
- Saften fra en citron
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Fileter pighvarren:
-
2skær ned langs rygmarven og skær fileterne væk fra benet. Læg fileterne med skindsiden ned på skærebrættet. Hold det ene hjørne med dine fingre og lad kniven skære langs skindet, væk fra dig selv. Gentag denne proces til du har fire flotte fileter.
-
3Hak urterne til salsaen fint. Knus hvidløg og ansjoser med lidt salt i en morter. Kom krydderurterne i morteren og hæld olivenolie i til du har en pestoagtig konsistens.
-
4Hak kapers groft og kom dem i morteren med rødvinseddike og dijonsennep. Smag til med citronsaft, peber og evt. lidt salt.
-
5Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand på så det lige dækker. Kom salt i vandet og lad det varme op til kogepunktet. Kog kartoflerne i 4 minutter og sæt dampindsatsen på gryden.
-
6Krydr pighvarren med salt og peber og læg den i dampindsatsen med bønnerne. Lad det hele dampe i 3 minutter. Kom dernæst de små gulerødder og asparges i dampindsatsen og lad dem dampe med i 3 minutter.
-
7Server fisken med en blanding af de dampede grøntsager og en skefuld salsa verde.
-
8Tip: Gem fiskeben og –hoved til en smagfuld fiskefond.