- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 15 g smør
- 12 gode blade sortkål
- 4 stykker torsk af 100 g (uden skind)
- Salt og peber
- 1,5 dl tør hvidvin
- 2 æggeblommer
- 1 citron
- 150 g smeltet og klart smør
- 2 spsk. finthakket dild
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg dem derefter let på en pande i smør. Nip den groveste stilk af sortkålen og skyl grundigt.
-
2Tilsæt sortkålen på panden og steg til det er faldet lidt sammen.
-
3Fordel kålen i bunden af 4 minigryder i stentøj og kom fisken ovenpå. Krydr godt med salt og peber.
-
4Hæld til sidst vinen over og læg låg på. Bag fisken i minigryderne med låg i en forvarmet ovn på 125°C i 15-17 minutter. Fisken er færdig, når den skiller i lamellerne.
-
5Hollandaise:
-
6Æggeblommerne piskes sammen med 1 spsk. citronsaft og sort peber i en skål over et vandbad. Pisk til æggeblommerne bliver luftige og lyse.
-
7Hæld smeltet smør i skålen i en tynd stråle. Hvis saucen bliver for varm, eller hvis der kommes for meget smør i skålen på én gang, kan den skille. Så snart du kan se, at smørret er optaget i saucen, kan du komme mere ved. Smag saucen til med mere citron, salt, peber og dild.
-
8Server hollandaisen til de bagte stykker torsk i minigryderne.
-
9Tip:
-
10Det er nemt at portionsanrette forret eller brød direkte i minigryder og komme dem i ovnen.