Dampet torsk med dild hollandaise

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Dampet torsk med dild hollandaise
Servér en mild dampet torsk på en bund af kål, toppet med dild hollandaise. Perfekt som forret til gæsterne eller som let hovedret.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 15 g smør
  • 12 gode blade sortkål
  • 4 stykker torsk af 100 g (uden skind)
  • Salt og peber
  • 1,5 dl tør hvidvin
Hollandaise:
  • 2 æggeblommer
  • 1 citron
  • 150 g smeltet og klart smør
  • 2 spsk. finthakket dild
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg dem derefter let på en pande i smør. Nip den groveste stilk af sortkålen og skyl grundigt.
  • 2
    Tilsæt sortkålen på panden og steg til det er faldet lidt sammen.
  • 3
    Fordel kålen i bunden af 4 minigryder i stentøj og kom fisken ovenpå. Krydr godt med salt og peber.
  • 4
    Hæld til sidst vinen over og læg låg på. Bag fisken i minigryderne med låg i en forvarmet ovn på 125°C i 15-17 minutter. Fisken er færdig, når den skiller i lamellerne.  
  • 5
    Hollandaise:
  • 6
    Æggeblommerne piskes sammen med 1 spsk. citronsaft og sort peber i en skål over et vandbad. Pisk til æggeblommerne bliver luftige og lyse.
  • 7
    Hæld smeltet smør i skålen i en tynd stråle. Hvis saucen bliver for varm, eller hvis der kommes for meget smør i skålen på én gang, kan den skille. Så snart du kan se, at smørret er optaget i saucen, kan du komme mere ved. Smag saucen til med mere citron, salt, peber og dild.
  • 8
    Server hollandaisen til de bagte stykker torsk i minigryderne.
  • 9
    Tip:
  • 10
    Det er nemt at portionsanrette forret eller brød direkte i minigryder og komme dem i ovnen.