Daube i øl

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Daube i øl
Denne ret er perfekt at lave i en oval stegeso fra Le Creuset. Retten er en typisk efterårsret – et dejligt mørt stykke kød i skøn sauce. Når først man har sat retten i ovnen, så passer den sig selv, og man kan nyde den dejlige duft, som spreder sig i huset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg oksetykkam
  • 250 g stribet flæsk
  • 1 fl. aromatisk mørk øl
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 2 store løg
  • 3 spsk. soya
  • ½ spsk. hel sort peber
  • 3 enebær
  • ½ rød chili
  • 2 laurbærblade
  • 4 fed hvidløg
  • 1 store spsk. groft salt
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Grøntsagerne skæres i store grove stykker. Flæsket skæres i små tern.
  • 2
    Kødet skæres ud i passende bøffer.
  • 3
    Alle ingredienser kommes i stegesoen.
  • 4
    Brun det hele i ovnen ved 200 grader til kød og grøntsager har taget farve. Vend rundt en gang imellem. Det tager en halv times tid.
  • 5
    Kom vand på til kød og grønsager er halvvejs dækket.
  • 6
    Læg låget på stegesoen og skru temperaturen ned til 150 grader. Stegetiden er herefter ca. 3 timer. Vend rundt i blandingen 3-4 gange i løbet af stegetiden, så alt kød bliver mørt.
  • 7
    Hæld væden over i en gryde og kog den ind til den tykner. Hæld tilbage over retten og server med kartoffelmos.