- Oksekød
Ingredienser
- 1 kg oksetykkam
- 250 g stribet flæsk
- 1 fl. aromatisk mørk øl
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 2 store løg
- 3 spsk. soya
- ½ spsk. hel sort peber
- 3 enebær
- ½ rød chili
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg
- 1 store spsk. groft salt
- 2-3 spsk. olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Grøntsagerne skæres i store grove stykker. Flæsket skæres i små tern.
-
2Kødet skæres ud i passende bøffer.
-
3Alle ingredienser kommes i stegesoen.
-
4Brun det hele i ovnen ved 200 grader til kød og grøntsager har taget farve. Vend rundt en gang imellem. Det tager en halv times tid.
-
5Kom vand på til kød og grønsager er halvvejs dækket.
-
6Læg låget på stegesoen og skru temperaturen ned til 150 grader. Stegetiden er herefter ca. 3 timer. Vend rundt i blandingen 3-4 gange i løbet af stegetiden, så alt kød bliver mørt.
-
7Hæld væden over i en gryde og kog den ind til den tykner. Hæld tilbage over retten og server med kartoffelmos.