- Frugt
Ingredienser
- 1,25 dl brandy
- 500 g blandet frugt som tørret tranebær, store eller små rosiner
- 1 spsk kanel
- 2 spsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kardemomme
- 20 g tørret kokos
- Saft og skal af 1 appelsin
- 250 g smør i stuetemperatur
- 250 g sukker (gerne finkornet)
- 6 store æg fra fritgående høns
- 250 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1½ tsk bagepulver
- Saft og skal af 1 appelsin
- Kagecreme
- Flormelis
- Gulddryssede friske bær
-
Fremgangsmåde
-
1Varm brandyen op. Tilsæt den blandede frugt, kanel, ingefær, kardemomme, tørret kokos og appelsinsaft. Lad det trække i 2 timer.
-
2Efter 2 timer opvarmes ovnen til 160°C varmluft eller 180°C almindelig. Pisk smør og sukker sammen til en let, luftig blanding. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk efter hvert æg.
-
3Tilsæt mel, salt og bagepulver og rør det let sammen. Tilsæt brandy-blandingen og vend den grundigt i. Øs dejen med en ske over i en smurt Le Creuset-randform eller en smurt, foret rund Signature-gryde på 22 cm.
-
4Bages i den forvarmede ovn i 1 time og 20 minutter. Lad kagen køle helt af i formen eller gryden, før den vendes ud og skæres. Drysses med flormelis og serveres med kagecreme og spiselige, gulddryssede, friske julebær.