Hvilken støbejernsgryde skal du vælge?
Den ikoniske gryde fra Le Creuset, der også er kendt som støbejernsgryden, er et uundværligt redskab i ethvert køkken.
Vores ikoniske udvalg i emaljeret støbejern er skabt med stor ekspertise og kendt for sin upåklagelige performance under madlavning samt evnen til at beholde varme, hvilket betyder, at du kan lave mad ved lav til medium varme for at bevare smagen og ikke mindst for at spare energi !
Den sværeste del er at vælge den rette størrelse, form og farve, men vi har mange tips, der hjælper dig med at finde det perfekte match til din madlavningsstil.
Tips til at vælge den rette gryde
Den rette samling af køkkenudstyr kan gøre en kæmpe forskel i et køkken. Og selvom alt køkkengrej passer til forskellige typer opskrifter og madlavningsteknikker, så har hver udformning sin egen fordel.
Mange synes, at en større samling af gryder i forskellige former og størrelser i køkkenet giver mulighed for at finde den rigtige gryde til opskriften. Lad os se på de forskellige grydeudformninger.
· Hvilke grydeformer findes der?
Måske er du i tvivl, om du skal vælge den runde eller den ovale form (eller begge) til dine specifikke behov, og måske er du bare nysgerrig på, hvilke retter du kan lave i din gryde.
For at gøre det nemt at vælge den perfekte gryde til dine madlavningsbehov, har vi udarbejdet en liste over top-funktioner for hver udformning.
Rund gryde
· Vigtigste funktioner
Denne høje, runde gryde er en alsidig favorit, der kan bruges til alt fra slowcooking og stuvninger til stegning af kød og grøntsager og ikke mindst til brødbagning.
· Ideel til
Særligt velegnet til såkaldte gryderetter, der starter på komfuret, bliver færdige i ovnen og stilles direkte på bordet for en nem og elegant servering.
· Den mest populære størrelse
24 cm (4,2 l) | 4-5 serveringer
Oval gryde
· Vigtigste funktioner
Denne aflange form er god i ovnen, og er ideel til stegning af større udskæringer, der kræver meget plads og luftcirkulation rund om kødet.
· Ideel til
Bagning af ovalt brød og tilberedning af store portioner.
· Den mest populære størrelse
31 cm | 6,3 l | 6-8 serveringer
Buffetgryde
· Vigtigste funktioner
En lav kant og en bred bund til bruning og god plads til at vende maden.
· Ideel til
Udover braisering af kød såsom tværræb og lammeskank, prøv den til pasta og karry-retter, eller til et lækkert focaccia-brød.
· Den mest populære størrelse
30 cm | 3,2 l | 4-6 serveringer
· Hvad bør man ellers overveje?
Udover udformningen bør du overveje, hvilken grydestørrelse der matcher dine behov. Hver en størrelse har sin funktion, og for at vælge den rette størrelse for dig bør du overveje, hvilke retter du godt kan lide at lave, og hvor mange personer du laver dem til. Vi tilbyder også gryder i forskellige materialer såsom non-stick og rustfrit stål.
Alsidig - til alle madlavningsstile
Vores gryder kan bruges til at tilberede en lang række af dine yndlingsopskrifter og inspirerer til eksperimenter med ingredienser samt madlavningsteknikker, som du måske ikke har prøvet før. Udforsk hver teknik nedenunder, og opdag nye, lækre opskrifter.
Slowcooking
Med denne metode laver man retter som stuvning langsomt og typisk i en rund gryde med låg, såsom vores runde Signature-gryde i støbejern. Teknikken introducerer gradvist en vifte af hjertevarmende smagsnuancer.
Braisering
Braisering bliver typisk brugt til at tilberede seje udskæringer og seje grøntsager. Vores Signature-buffetgryde er ideel for denne madlavningsteknik, da den indfanger fugt og varme under det tætlukkende låg.
Bagning
Brug vores gryder uanset deres form til jævn bagning af brød, kager og mere. Brødet vil tilpasse sig grydens form - dette gælder især de våde dejtyper, der ‘ikke behøver at æltes’.
Stegning
Ovnstegning er en langsom tilberedningsteknik, , hvor der bruges indirekte og distribueret varme til at stege ingredienserne. Vores ovale Signature-grydes’ aflange form er perfekt til ovnstegning af store stege, og den fungerer godt i ovnen.
Hvorfor vælge Le Creuset?
Vores kulinariske ikoner
Find den hårdtarbejdende, holdbare gryde til dit næste køkkeneventyr.
Mere at udforske
Læs flere tips om, hvordan du får det bedste ud af dit køkkenudstyr af støbejern.