Ingredienser
- 5 store æg fra fritgående høns
- 375 g sukker
- 230 ml rapsolie
- 500 g mel
- 20 g natron
- 15 g stødt kanel
- 1 spsk blandede krydderier
- 650 g revne gulerødder
- 280 g knuste dåseananas
- 170 g pekannødder, hakkede
- 250 g flødeost ved stuetemperatur
- 50 g smør ved stuetemperatur
- 40 g flormelis
- Skallen fra 2 citroner
- Saft fra 1 citron
- 120 g æggehvider
- 300 g sukker
- 400 g smør i tern ved stuetemperatur
- Skallen fra 4 citroner
-
Fremgangsmåde
-
1Sådan laver du kagerne: Forvarm ovnen til 180 °C. Smør 2 x Le Creuset 26 cm rektangulære bradepander med springform med olie, og for dem med bagepapir. Sæt til side. Pisk æg, sukker og rapsolie i en røremaskine, indtil blandingen bliver lys og luftig. Udskift piskeris med dejskraber. I en separat skål blandes de resterende tørre ingredienser sammen. Tilsæt de tørre ingredienser til æggeblandingen, og bland i 2 minutter. Tilsæt derefter de resterende ingredienser, og bland sammen. Fordel blandingen i de forberedte rektangulære bradepander, og bag i 1 time, eller indtil dejen ikke hænger fast på en tandstik. Tag kagen ud af ovnen, læg et viskestykke over kagen, og pres den ned. Dette vil forhindre, at der dannes en kuppel. Når kagerne er afkølet lidt, vend dem ud på en rist, og lad dem køle helt af. Kagerne kan pakkes ind og opbevares i køleskabet natten over.
-
2Sådan laver du citronflødeostefyldet: Rør flødeost og smør sammen i en røremaskine, indtil blandingen er lys og glat. Tilsæt sukker og citronskal, og bland godt. Til sidst tilsættes citronsaft, og der blandes let. Tildæk fyldet, og lad det hvile ved stuetemperatur, så det er nemt at fordele. Fyldet kan også hvile til næste dag.
-
3Sådan laver du citronsmørcremen med schweizisk marengs: Fyld en lille gryde halvt op med vand, og få det til at simre. Kom sukker og æggehvider i en ren, varmebestandig skål. Pisk sammen, indtil blandingen er kombineret, og placer skålen i gryden. Under jævnlig omrøring, varm æggehvideblandingen op ved lav varme, indtil den når 70 ° C, eller indtil alle sukkerkorn er opløst. Tag gryden af varmen, og tør bunden af skålen af for at undgå, at der kommer vand i blandingen. Hæld blandingen fra skålen over i en røremaskine med piskeris monteret, og pisk med høj indstilling i ca. 10-15 minutter, indtil skålen er afkølet, og blandingen er blevet til en blank, glat marengs. Når din marengs er afkølet, tilføj smør og pisk ved høj hastighed for at lade det kombineres. Udskift piskeris med dejskraber, og tilsæt citronskal. Bland i yderligere 5 minutter, indtil blandingen er glat og blank. Denne smørcreme kan laves på forhånd og opbevares i fryseren. Tø op i køleskabet natten over, og tag den ud af køleskabet ca. en time, før den piskes igen.
-
4Sådan samler du kagen: Skær det øverste af begge kager, så de er vandrette, og anbring en af kagerne på et Le Creuset kagestativ med fod. Fordel flødeostefyldet over kagen i et jævnt lag. Læg den anden kage ovenpå. Fordel den schweiziske marengs- og citronsmørcreme over de to kagelag. Lad kagen hvile i køleskabet i 20 minutter. Dekorer efter eget ønske. Hvis du vil lave kaninører, kan du bruge ståltråd til at væve frisk timian rundt om kagen.