- Pasta
Ingredienser
- 200 g babyspinat
- 5 hele æg
- 600 g “00” mel
- 1 nip salt
- 80 g ricottaost
- 50 g parmesanost
- 80 g gedeost
- Skallen af 2 citroner
- Et riste af frisk muskatnød
- Nogle få salvieblade, hakkede
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 250 g koldt smør i tern
- 3 fed hvidløg, skrællet og skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld syltet timian
- 8 salvieblade, i skiver
- revet parmesanost til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1
-
2Sådan laves den grønne dej:
-
3Blancher spinaten, og pres overskydende vand ud. Blend sammen med æggene. Pil melet på en ren arbejdsflade, og drys med saltet. Lav en brønd i midten med hænderne. Tilsæt de blandede æg, og begynd langsomt at bringe melet ind fra brøndens yderside til æggeblandingen med en gaffel, og begynd at inkorporere ingredienserne, så de bliver til en dej. Når blandingen begynder at sætte sig sammen, æltes den forsigtigt med underdelen af din hånd for at bringe dejen sammen. Ælt for at lave en skalform i en fremadgående bevægelse, og bring derefter dejen tilbage på sig selv og gentag, indtil dejen føles silkeblød og elastisk (ca. 5-10 minutter). Hvil dig ikke, da det gør dejen klæbrig.
-
4Sådan foretages fyldningen:
-
5Bland alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil de er silkebløde, og tilpas krydderierne efter smag.
-
6Rulning af pasta:
-
7Melér din overflade. Brug en kagerulle eller pastamaskine til at rulle pastaen ud i lasagneplader, som du normalt ville gøre det for en lasagne. Arkene skal være tynde, men ikke for tynde, da de let bliver revet i stykker. Med en kniv- eller pastakniv uden savtakker opdeles dit ark i lige store firkanter på ca. 4 cm x 4 cm. Arbejd med ét ark ad gangen for at forhindre, at de tørrer ud. Læg en let fugtig klud over de andre pastaplader.
-
8Sådan laver du Tortellini:
-
9Tilsæt en halv teskefuld fyld til hver af firkanterne. Tag en firkant, og fold den diagonalt for at lave en trekant. Tryk kanterne fast ned, og klem eventuel indespærret luft ud. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt vand til kanterne for at forsegle kanterne. Tag de nederste hjørner af trekanten, og fold dem rundt om pegefingeren, så de mødes. Klem eller klem disse hjørner sammen for at forsegle dem (brug lidt mere vand om nødvendigt) og gentag for at lave alle dine pakker. Opbevares på en bakke med semuljeskum, mens den foldes sammen, og sørg for, at de ikke rører eller klæber sig til hinanden. De kan stå i ca. 3 timer, før de tilberedes.
-
10Tilbered Tortellini:
-
11Bring en dyb gryderet på 24 cm i 3-ply rustfrit stål fyldt med saltet vand til en kogende kogetur. Sænk tortellini i portioner ned i vandet med en flad ske. Tilberedning i portioner gør det muligt at tilberede pakkerne ensartet og forhindrer, at de klæber til hinanden. Når de flyder op til overfladen (efter ca. 3-4 minutter), skal de være klar til at fjerne med skeen med kærv og blive opbevaret i en stor, olieret bakke, mens de sørger for, at de ikke rører ved hinanden, så de ikke klæber til hinanden. Inden du er klar til at spise, kan du smide dem i en Le Creuset 3-ply-stegepande i rustfrit stål med 24 cm non-stickbelægning og varme dem igennem. Servér varm ud af panden og spis med det samme. Stil pastavandet til rådighed for saucen.
-
12Sådan laver du en brun smørsauce med urter:
-
13Smelt smørret i en kasserolle, indtil det er skummende og en smule nøddeagtigt. Tilsæt hvidløg og urter, og lad det skumme i et par sekunder. Tilsæt en lille skefuld varmt pastavand, og bland det for at emulgere det. Tilsæt den varme pasta direkte fra vandet. Sluk for varmen, og server med det samme. Pynt med revet parmesan.