- Grøntsager
Ingredienser
- 2 tsk spidskommenfrø
- 1 spsk korianderfrø
- 1 tsk. hvid peber
- 2-3 fed hvidløg
- 30 g ingefær
- 2 spsk soja
- 1 rødløg
- 4 Makrutkalkblade
- 2 citrongræs (kun den hvide del)
- 3-4 grønne chilipebre
- 20 g – 30 g frisk koriander
- 3 forårsløg
- 1 spsk sesamolie
- 1 x thailandsk grøn karrypasta
- 1 spsk. sesamolie
- 1 x 400 ml dåse kokosmælk
- 1,5 l grøntsagsbouillon
- 2 auberginer
- 1 bakke baby bok choy
- Limesaft, fiskesauce og palmesukker efter smag
- Kokosris
- Forårsløg
- Skiveskårne radiser
- Frisk basilikum, mynte og koriander
- Mung-bønnespirer
- Sprøde løg til at drysse med
- Saft og skal af 2 lime
-
Fremgangsmåde
-
1
-
2Tør ristet spidskommen og korianderfrøene, indtil de dufter til pastaen. Fjern og kværn til et pulver i en morter. Tilsæt de resterende ingredienser til en blender og de krydrede krydderier, og blend igen, indtil du opnår en pasta. Jo længere du blender, jo grønnere bliver det. Denne pasta kan opbevares i en krukke i op til en uge i køleskabet. Alternativt kan du fryse den, indtil du har brug for den igen.
-
3Steg den thailandske grønne karrypasta i sesamolie i den riflede non-stickpande på 28 cm, indtil den er velduftende og karamelliseret. Tilsæt kokosmælk og grøntsagsbouillon, og lad det simre i 10-15 minutter. Steg auberginerne og babysaucekokken i panden. Krydr efter ønske.
-
4Serveres i skåle med alt tilbehør, og nyd varm med kokosris, sprøde løg og duftende urter.