Dukkah

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Dukkah
Dukkah er Nordafrikas nødde- og krydderiblanding, der er ideel som en let snack med brød dyppet i en god olie. Dukkah kan også bruges som sprød og lækker topping på salater eller til panering.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 100 g cashewnødder
  • 50 g usaltede pistacier
  • 100 g hasselnødder
  • 1 spsk. hvid sesam
  • 1 spsk. sort sesam
  • 1 spsk. koriander frø
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1-2 tsk. chili flager
  • 1 spsk. salt
  • 1,5 tsk. sorte peberkorn
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rist nødder og krydderier på en tør pande eller i ovnen. Varmeudviklingen frigiver æteriske olier og fremhæver de mange smagsnuancer. Krydderierne er færdigristede, når de kan duftes. De må ikke ristes for meget, da det vil frembringe en bitter smag.
  • 2
    Nødder og krydderier stødes i en morter til en forholdsvis ensartet konsistens.
  • 3
    Tip:
  • 4
    Rist nødder og krydderier hver for sig, da nødderne skal riste i længere tid.