Ingredienser
- 100 g cashewnødder
- 50 g usaltede pistacier
- 100 g hasselnødder
- 1 spsk. hvid sesam
- 1 spsk. sort sesam
- 1 spsk. koriander frø
- 1 spsk. spidskommen
- 1 spsk. fennikelfrø
- 1 spsk. tørret oregano
- 1-2 tsk. chili flager
- 1 spsk. salt
- 1,5 tsk. sorte peberkorn
-
Fremgangsmåde
-
1Rist nødder og krydderier på en tør pande eller i ovnen. Varmeudviklingen frigiver æteriske olier og fremhæver de mange smagsnuancer. Krydderierne er færdigristede, når de kan duftes. De må ikke ristes for meget, da det vil frembringe en bitter smag.
-
2Nødder og krydderier stødes i en morter til en forholdsvis ensartet konsistens.
-
3Tip:
-
4Rist nødder og krydderier hver for sig, da nødderne skal riste i længere tid.