Påske-cannelé med chokolade, karamel og peanuts

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
+10 +10
Påske-cannelé med chokolade, karamel og peanuts
Denne påske-cannelé med chokolade, der er inspireret af en barndomsfavorit, er en legesyg variation af et velvoksent påskeæg. Denne chokolade-cannelé med chokolademousse serveres bedst med et rundhåndet skvæt karamel og et drys ristede peanuts.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL CHOKOLADESKALLERNE
  • 200 g 70 % mørk chokolade
TIL CHOKOLADEMOUSSEN
  • 200 g 70 % mørk chokolade
  • 4 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 20 g sukker
  • 1,2 dl sødmælk
TIL KARAMELLEN
  • 100 g sukker
  • 0,8 dl piskefløde
  • 1 drys havsalt
  • 30 g ristede peanuts
TIL PYNT
  • Karamel og ristede peanuts
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Smør fordybningerne i canneléformen let med smør.
  • 2
    Til moussen:
  • 3
    Smelt chokoladen i et vandbad. Pisk æggehviderne og sukkeret, og bland det herefter sammen med den smeltede chokolade til en mousse. Brug en sprøjtepose til at sprøjte moussen ned i Le Creuset canneléformen. En ispind kan sættes i hver fordybning som en hjælp til at slippe formen. Sæt den i fryseren natten over, så de kan sætte sig.
  • 4
    Tag formen ud af fryseren, og lad den opnå stuetemperatur. Tag cannelé’en ud af formen. Smelt den mørke chokolade i et vandbad. Dyp cannelé’en i chokoladen og sæt den tilbage i formen. Sæt i køleskabet i 1 time.
  • 5
    Til karamellen:
  • 6
    Smelt sukkeret i en lille kasserolle, og varm piskefløden i en anden kasserolle. Når sukkeret har fået en gyldenbrun farve, fjerner du kasserollen fra blusset og tilføjer piskefløden. Bland sammen. Tilføj et drys havsalt og lad blandingen køle af.
  • 7
    Samling:
  • 8
    Fjern fadet fra køleskabet. Læg 15 g flydende karamel midt i cannelé’en, og pynt med karamel og ristede nødder.