- Chokolade
Ingredienser
- 200 g 70 % mørk chokolade
- 200 g 70 % mørk chokolade
- 4 æggehvider
- 2 æggeblommer
- 20 g sukker
- 1,2 dl sødmælk
- 100 g sukker
- 0,8 dl piskefløde
- 1 drys havsalt
- 30 g ristede peanuts
- Karamel og ristede peanuts
-
Fremgangsmåde
-
1Smør fordybningerne i canneléformen let med smør.
-
2Til moussen:
-
3Smelt chokoladen i et vandbad. Pisk æggehviderne og sukkeret, og bland det herefter sammen med den smeltede chokolade til en mousse. Brug en sprøjtepose til at sprøjte moussen ned i Le Creuset canneléformen. En ispind kan sættes i hver fordybning som en hjælp til at slippe formen. Sæt den i fryseren natten over, så de kan sætte sig.
-
4Tag formen ud af fryseren, og lad den opnå stuetemperatur. Tag cannelé’en ud af formen. Smelt den mørke chokolade i et vandbad. Dyp cannelé’en i chokoladen og sæt den tilbage i formen. Sæt i køleskabet i 1 time.
-
5Til karamellen:
-
6Smelt sukkeret i en lille kasserolle, og varm piskefløden i en anden kasserolle. Når sukkeret har fået en gyldenbrun farve, fjerner du kasserollen fra blusset og tilføjer piskefløden. Bland sammen. Tilføj et drys havsalt og lad blandingen køle af.
-
7Samling:
-
8Fjern fadet fra køleskabet. Læg 15 g flydende karamel midt i cannelé’en, og pynt med karamel og ristede nødder.