- Grøntsager
Ingredienser
- 4 forårsløg, grofthakket
- 100 g chorizo, i tynde skiver
- 2 spsk. olivenolie
- 3 dl perlebyg (evt. en blanding af almindelige og sorte)
- 500 g græskar (fx hokkaido), skrællet og skåret i mundrette stykker
- 4 ½ dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- Persille, grofthakket
-
Fremgangsmåde
-
1Sæt ovnen på 200°C (alm. ovn)
-
2Varm gryden op på komfuret ved middelvarme og tilsæt olivenolie. Når olien er varm, tilsættes forårsløg og chorizo. Steg indtil det har taget en smule farve
-
3Tilsæt perlebyg, græskar, grøntsagsbouillon og hakkede tomater. Når det begynder at koge, lægges låget på, og gryden sættes i ovnen på nederste rille
-
4Tilbered i ca. 30 minutter. Tjek til retten jævnligt og tilfør vand, hvis retten virker tør. Smag på perlebyggen efter 30 minutter. Er de stadig hårde, skal retten have længere tid i ovnen, men de må gerne have en smule tyggemodstand
-
5Tag gryden ud af ovnen, drys med persille og server med fx en grøn salat og brød