Entrecôte bøffer med pastinakfritter og sauce bearnaise

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Entrecôte bøffer med pastinakfritter og sauce bearnaise
I Frankrig er entrecôte et tyndt stykke rib eye uden ben, som normalt serveres med pomme frites og bearnaisesauce. Bearnaise, der er baseret på den franske ’modersauce’ hollandaise, er en klassisk følgesvend til bøffer, men den kan kræve en del tid at lave. Vi guider dig på bedste vis til den perfekte sauce og bøf, så du kan imponere, dem du holder af.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Pastinakfritter:
  • 1 kg pastinak
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. havsalt
  • 3-4 kviste bredbladet persille
Sauce bearnaise:
  • 1 dl estragoneddike
  • 1 skalotteløg
  • 1 kvist frisk estragon samt 2-3 spsk. frisk estragon til pynt
  • 4 æggeblommer
  • 200 g smeltet smør
Entrecôte bøffer:
  • 4 entrecôte bøffer af 200 g
  • Havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 200°C
  • 2
    Skræl pastinakker med en tyndskræller og skær dem i stave
  • 3
    Kom fennikelfrø i en morter og knus dem.
  • 4
    Vend pastinakkerne med olivenolie, knuste fennikelfrø og havsalt i en stor skål. Vend det hele grundigt rundt, så de er dækket med fennikelfrø og olie
  • 5
    Læg pastinakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem til de er møre og sprøde i ca. 30-35 minutter
  • 6
    Kom estragoneddike i en lille kasserolle. Hak skalotteløget fint og tilsæt sammen med en kvist estragon.
  • 7
    Kog det hele ind, til der er et par skefulde tilbage
  • 8
    Kom æggeblommerne, den indkogte essens og et par dråber vand i en kasserolle
  • 9
    Tænd for moderat varme. Pisk blommerne konstant, til de begynder at tykne.
  • 10
    Hæld det smeltede smør i lidt efter lidt, mens der fortsat piskes til en tyk, cremet sauce. Smag til med salt og peber. Rør friskhakket estragon i til sidst
  • 11
    Dup kødet tørt og krydr kødet med salt og peber
  • 12
    Opvarm langsomt en grillpande ved middelvarme til den er gloende varm
  • 13
    Steg to bøffer ad gangen i 3-4 minutter på hver side. Vend dem ikke før der mindst er gået 3 minutter, ellers slipper de ikke panden
  • 14
    Hak persillen og vend de sprøde fritter med persillen
  • 15
    Tip:
  • 16
    Sørg for at kødet ikke kommer direkte fra køleskabet, men at det har ligget på køkkenbordet i ca. ½ time, så kødet er tempereret