- Oksekød
Ingredienser
- 1 kg pastinak
- 1 spsk. fennikelfrø
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. havsalt
- 3-4 kviste bredbladet persille
- 1 dl estragoneddike
- 1 skalotteløg
- 1 kvist frisk estragon samt 2-3 spsk. frisk estragon til pynt
- 4 æggeblommer
- 200 g smeltet smør
- 4 entrecôte bøffer af 200 g
- Havsalt
- Friskkværnet peber
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 200°C
-
2Skræl pastinakker med en tyndskræller og skær dem i stave
-
3Kom fennikelfrø i en morter og knus dem.
-
4Vend pastinakkerne med olivenolie, knuste fennikelfrø og havsalt i en stor skål. Vend det hele grundigt rundt, så de er dækket med fennikelfrø og olie
-
5Læg pastinakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem til de er møre og sprøde i ca. 30-35 minutter
-
6Kom estragoneddike i en lille kasserolle. Hak skalotteløget fint og tilsæt sammen med en kvist estragon.
-
7Kog det hele ind, til der er et par skefulde tilbage
-
8Kom æggeblommerne, den indkogte essens og et par dråber vand i en kasserolle
-
9Tænd for moderat varme. Pisk blommerne konstant, til de begynder at tykne.
-
10Hæld det smeltede smør i lidt efter lidt, mens der fortsat piskes til en tyk, cremet sauce. Smag til med salt og peber. Rør friskhakket estragon i til sidst
-
11Dup kødet tørt og krydr kødet med salt og peber
-
12Opvarm langsomt en grillpande ved middelvarme til den er gloende varm
-
13Steg to bøffer ad gangen i 3-4 minutter på hver side. Vend dem ikke før der mindst er gået 3 minutter, ellers slipper de ikke panden
-
14Hak persillen og vend de sprøde fritter med persillen
-
15Tip:
-
16Sørg for at kødet ikke kommer direkte fra køleskabet, men at det har ligget på køkkenbordet i ca. ½ time, så kødet er tempereret