
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 kg oksespidsbryst
- Olivenolie
- Salt
- Friskkværnet sort peber
- 1 tsk. chilipulver
- 1/2 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. hvidløgspulver
- 1/2 tsk. løgpulver
- 12 majstortillas
- 3 peberfrugter, skåret i skiver
- 1 rødløg, i skiver
- 110 g korianderblade, grofthakkede
- 220 g guacamole
- 220 g pico de gallo
- 1/2 creme fraiche
- 2 lime, skåret i både
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm grillen til 200 °C.
-
2Læg oksespidsbrystet på en pande, og drys derefter med olivenolie for at dække kødet. Smag til med salt, peber, chilipulver, spidskommen, hvidløg og løgpulver, og gnid blandingen ind i kødet, indtil det er jævnt belagt.
-
3Anbring en pizzaplade eller grill på grillen for at forvarme i 5 minutter. Tilføj tortillas og toast dem på hver side. Pak tortillaerne ind i folien, og læg dem på den mindre varme del af grillen for at holde dem varme.
-
4Løg kødet på pladen, og steg på hver side, indtil det er brunt og stegt, ca. 5 minutter pr. side. Tag kødet af pladen, og anbring det på et skærebræt for at hvile i 5 minutter. Tilsæt peberfrugter og løg til pladen, og tilsæt mere olie efter behov. Krydr grøntsagerne med salt og sautér, indtil de er bløde og brune i ca. 5 minutter. Skær kødet over på tværs af fibrene, og læg det pladen for at genopvarme det. Pynt kødet med koriander.
-
5Stil pladen med kød og peberfrugter på bordet, og server straks sammen med varme tortillaer, guacamole, pico de gallo, creme fraiche og limebåde.
Et kødfuldt spidsbryst er noget af bedste til fajitas med mørt, saftigt oksekød. I stedet for at skære kødet inden tilberedningen grilles det hele for at holde saften inde, og så skæres det i skiver inden servering. Ved at tilberede bøf og peberfrugt på BBQ Outdoor pizzapladen kan du genskabe restauranters sydende magi i et stort format på din udendørs grill. Tilføj tortillas og en trio af saucer for et komplet måltid, og det eneste andet, du skal servere, er en runde forfriskende margaritas til skylle det hele ned med.
