- Grøntsager
Ingredienser
- 400 g tørrede kikærter
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. tahin
- 1 spsk. stødt spisdskommen
- 1 spsk. hel koriander
- 1 usprøjtet citron
- 1 tsk. bagepulver
- 2 spsk. hvedemel
- Olie til stegning
- 200 g røget laks
- 1 dl tahin
- 1 spsk. soja
- Saft af 1 lime
- 1 fed hvidløg
- 1 dl yoghurt
- 2-3 spsk. hakket, frisk mynte
- 1 knsp. salt
- ½ dl vand
-
Fremgangsmåde
-
1Skyl kikærterne grundigt. Sæt dem i blød i rigeligt koldt vand i 8-10 timer. Skyl kikærterne igen, og blend dem rå.
-
2Skyl persillen og hak den groft. Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker.
-
3Kom persille, løg og hvid løg i blenderen. Tilsæt tahin, spidskommen, koriander, citronsaft og revet citronskal, bagepulver og mel. Blend det sammen med kikærterne til en ensartet, grov masse.
-
4Form ca. 25 små kugler af massen med hænderne.
-
5Opvarm olien i en æbleskivepande. Steg falaflerne, til de er gyldne og sprøde – vend dem undervejs. Læg dem på fedtsugende papir.
-
6Lav tahincremen:
-
7Kom alle ingredienserne i en blender, og blend dem til en blød creme. Er den for tyk, så tilsæt mere vand eller limesaft.
-
8Server falaflerne med skiver af røget laks og tahincreme.