- Frugt
Ingredienser
- 60 g store æggehvider fra fritgående høns
- 110 g lysebrun farin
- 2 ml hvidvineddike
- 2 g majsmel
- 9 ferskner eller nektariner, hele eller halverede
- 1 x 750 ml flaske mousserendehvidvin eller Crémant
- 1 vaniljestang, frø skrabet ud
- Skallen af 1 citron
- 100 g brun farin
- Crème fraiche eller flødeyoghurt til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 140 °C/varmluft 120 °C/gasmærke 3.
-
2Læg bagepapir på 2 x 25 cm store bageplader
-
3Pisk æggehviderne med en elektrisk håndmikser, indtil de er skummende. Tilsæt sukkeret langsomt, enspiseskefuld ad gangen, mens der piskes ved høj hastighed, indtil alt sukkeret er tilsat. Blandingenkan se lidt grynet ud på grund af det grove brune farin. Pisk derefter eddikeog majsmel i.
-
4Fordel store skefulde af marengsblandingen på bagepladerne, og sørg for, at der erplads mellem hver klat. Bag i 90 minutter. Sluk for ovnen mens marengsene stadig er der inde, indtilovnen er helt afkølet.
-
5Brug en lille skarp kniv til at lave et kryds i bunden af hver fersken for at skrælleden nemt.
-
6Tilsæt mousserende vin, vanilje, citronskal ogbrun farin til en Le Creuset 20 cm Signature rund gryde. Lad det varme op og simre, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
-
7Tilsæt derefter fersknerne og pochér dem i 8-10 minutter, eller indtil de er møre. Tag dem op af pocheringsvæsken,læg dem på et fad og sæt dem på køl.
-
8Den resterende væske koges ind til en let sirup. Efter 20-30 minutter slukker du for varmenog lader den køle af.
-
9Hæld fersknerne over, og server med marengs med brun farin og pisket crème fraiche ellerflødeyoghurt.