- Nødder og kerner
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 100 g flormelis
- Et drys salt
- 200 g blødt smør
- 2 æggeblommer
- 150 blødt smør
- 150 g sukker
- 3 æg
- 2 tsk. vaniljesukker
- 210 g macadamianødder
- 110 g hvedemel
- 8-10 friske figner, skåret i skiver
- Flormelis
- Creme fraiche eller flødeskum
-
Fremgangsmåde
-
1Tærtedej: Sigt hvedemel, flormelis og salt i en stor skål. Smuldr smørret i melblandingen med fingrene, indtil det har konsistens som rasp. Tilsæt æggeblommer, og saml dejen hurtigt – undgå at arbejde for meget med den. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
-
2Tærtefyld: Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt med en håndmixer. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk grundigt imellem hver (Æggemassen kan godt se skilt ud, men samler sig, når alle æggene er tilsæt, og den er pisket godt sammen). Blend macadamianødderne fint, og vend dem forsigtigt i dejen sammen med hvedemelet. Sæt til side.
-
3Rul tærtedejen ud imellem to stykker bagepapir. Den skal være cirka 6 mm i tykkelse. Afkøl dejen i køleskabet i 10 minutter. Smør din Le Creuset rektangulære tærteform med en smule blødt smør, og fyld den afkølede dej i. Du skal ikke skære den overskydende dej af endnu. Prik dejen et par gange med en gaffel, og lad den igen afkøle i 10 minutter i køleskabet.
-
4Forvarm ovnen til 180°C (alm. ovn)
-
5Skær den overskydende dej af, at der hænger minimum 1 cm ud over kanten. Læg et stykke bagepapir oven på dejen og fyld med tærtekugler eller bønner for at blindbage. Bag tærtedejen i ovnen i 20 minutter.
-
6Tag bagepapiret og tærtekugler/bønner ud af formen, og lad tærtedejen køle af i køleskabet. Når den er kølet af, hældes tærtefyldet i og dekoreret med skiveskårede figner. Bag tærten i ovnen i 30 minutter, eller til at kagen er gennembagt, og fignerne er bløde. Afkøl tærten, drys med flormelis og servér ved fx creme fraiche eller flødeskum.