- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 1 rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 røde peberfrugter, skåret i fine strimler
- 200 g cherrytomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 tsk. Herbes de Provence-krydderi, tørret
- 20 sorte oliven, uden sten og halverede
- 4 tykke stykker hvid fisk af cirka 250 g, uden skind (fx torsk, helleflynder, kuller eller lubbe)
- Salt og peber
- Frisk persille til pynt, finthakket
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 200 °C
-
2Varm støbejernsgryden op ved middel varme.
-
3Tilsæt olivenolie og løg og sautér til løgene er bløde.
-
4Tilsæt hvidløg og peberfrugt og steg til de er møre
-
5Tilsæt cherrytomater og steg i 2 minutter.
-
6Tilsæt hakkede tomater, krydderi og oliven. Skru ned til lav varme og lad det simre (med/uden låg) i 20 minutter
-
7Beklæd en bradepande med bagepapir. Rens fisken, dup tør med køkkenrulle, fordel på bagepapiret og krydr med salt og peber. Dæk fisken med endnu et stykke bagepapir og skub enderne ind under fiskestykkerne, så de ligger i en lomme. På den måde holder du på dampen.
-
8Bag dem i ovnen til de er tilberedt færdig. Det tager cirka 12 til 15 minutter
-
9Smag tomatsaucen til med salt og peber og tilsæt eventuelt lidt mere olivenolie, hvis saucen er for tyk
-
10Fordel den ønskede mængde tomatsauce i fire skåle, arrangér et fiskestykke ovenpå, drys med persille og servér