Fisk a la Provence

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Fisk a la Provence
Hvad enten du er en forsigtig nybegynder eller en selvsikker ekspert, vil du finde ud af, at denne opskrift er både let at følge og let at få succes med. Det er en opskrift, der hurtigt vil blive en fast del af dit repertoire. Retten er sund, smuk og kan laves med hvilken som helst fast, hvid fisk. Derfor kan du sagtens vælge et billigere alternativ til den dyre torsk, eller du kan vælge dét, der lige er på tilbud hos fiskehandleren den dag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 røde peberfrugter, skåret i fine strimler
  • 200 g cherrytomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk. Herbes de Provence-krydderi, tørret
  • 20 sorte oliven, uden sten og halverede
  • 4 tykke stykker hvid fisk af cirka 250 g, uden skind (fx torsk, helleflynder, kuller eller lubbe)
  • Salt og peber
  • Frisk persille til pynt, finthakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm ovnen op til 200 °C
  • 2
    Varm støbejernsgryden op ved middel varme.
  • 3
    Tilsæt olivenolie og løg og sautér til løgene er bløde.
  • 4
    Tilsæt hvidløg og peberfrugt og steg til de er møre
  • 5
    Tilsæt cherrytomater og steg i 2 minutter.
  • 6
    Tilsæt hakkede tomater, krydderi og oliven. Skru ned til lav varme og lad det simre (med/uden låg) i 20 minutter
  • 7
    Beklæd en bradepande med bagepapir. Rens fisken, dup tør med køkkenrulle, fordel på bagepapiret og krydr med salt og peber. Dæk fisken med endnu et stykke bagepapir og skub enderne ind under fiskestykkerne, så de ligger i en lomme. På den måde holder du på dampen.
  • 8
    Bag dem i ovnen til de er tilberedt færdig. Det tager cirka 12 til 15 minutter
  • 9
    Smag tomatsaucen til med salt og peber og tilsæt eventuelt lidt mere olivenolie, hvis saucen er for tyk
  • 10
    Fordel den ønskede mængde tomatsauce i fire skåle, arrangér et fiskestykke ovenpå, drys med persille og servér