
Denne farverige opskrift giver et vegetarisk fladbrød bagt på vores BBQ Outdoor pizzaplade. Seks forskellige grøntsager lagt i lag oven på en frisk mandel pesto og kombineret med gedeost for en lidt anderledes version af din standard grillede pizza. Den ensartede varmefordeling på den emaljerede støbejernspizzaplade betyder, at du får en sprød skorpe på få minutter. Det er en smagfuld måde at bruge årstidens råvarer på, mens du laver mad udendørs.
HOVEDINGREDIENSER
- Brød & korn
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Dej:
- 120 ml varmt vand
- 1/2 tsk. sukker
- 1/2 tsk. gær
- 130 g hvedemel plus ekstra, hvis det er nødvendigt
- ½ tsk salt
- 1 1/2 tsk. olivenolie
Mandel-rucolapesto:
- 450 g rucola
- 1 spsk. citronsaft
- 60 g ristede mandler
- 60 g revet parmesanost
- 1 1/2 tsk. hakket hvidløg
- 2,5 dl olivenolie
- 1 tsk. salt
Fladbrød:
- Semulje til overfladen
- Olivenolie
- 1/2 lille kogt rødbede, skåret i tynde skiver
- 115 g østerssvampe
- 60 g cherrytomater, skåret i halve
- 1/2 rød peberfrugt, i tynde skiver
- 0,5 rødløg, skåret i tynde skiver
- 230 g rucola
- 115 g gedeost, smuldret
-
Fremgangsmåde
-
1Til dejen: Kom vand, sukker og gær i en røreskål. Lad det stå, indtil der kommer bobler, ca. 5 minutter. Tilsæt mel og salt til skålen. Brug en dejkrog til at blande dejen ved middel til lav hastighed, indtil der dannes en kugle, som trækkes væk fra skålens sider i ca. 8-10 minutter. Hvis dejen er for våd og klistret, tilsættes 1 spiseskefuld mel og blandes, indtil den er blandet, og der tilsættes mere, hvis det er nødvendigt.
-
2Smør en ren røreskål med olivenolie. Læg dejen i skålen, og dæk den løst med en våd klud eller plastfolie. Lad dejen hæve, indtil den er dobbelt så stor, ca. 2 timer. Eller du kan dække den og lade den stå natten over i køleskabet. Hvis du lader den hæve natten over, skal du tage det ud af køleskabet og lade det nå stuetemperatur i 30 minutter før brug.
-
3Til pesto: Kom rucola, citronsaft, mandler, parmesan, hvidløg, olivenolie og salt i en blender eller foodprocessor. Blend ved lav hastighed, indtil der dannes en grov pesto. Sæt det til side.
-
4Til fladbrødet: Når du er klar til at samle fladbrødet, skal du forvarme grillen eller ovnen til 260°C. Drys mel ud på din arbejdsflade. Rul dejen ud, indtil den er ca. 38 cm lang og 20 cm bred.
-
5Pizzapladen belægges let med olivenolie og drysses med semulje. Læg dejen på pizzapladen. Spred rucolapesto over dejens overflade, og lad ca. 2,5 cm være tomt rundt om kanterne. Måske har du kun brug for noget af pestoen.
-
6Top pestoen med rødbeder, svampe, tomater, rød peber, rødløg, rucola og gedeost. Sæt pizzapladen på grillen (eller i ovnen), luk låget og bag, indtil toppings er blødgjort, og dejen er sprød og brun i ca. 12 minutter.