Flettærte med kirsebær

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Flettærte med kirsebær
Den perfekte kombination af sødt og syrligt. Servér flettærten varm med creme fraiche eller vaniljeis.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TÆRTEDEJ:
  • 250 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • Et drys salt
  • 200 g blødt smør
  • 2 æggeblommer
TÆRTEFYLD:
  • 1 kg frosne kirsebær (uden sten)
  • 100 g brun farin, plus ekstra til at drysse på
  • 1 vaniljestang
  • 1 citron
  • 1 æg
  • 1 spsk. Mælk
TIL SERVERING:
  • Creme fraiche eller vaniljeis
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sigt hvedemel, flormelis og salt i en stor skål. Smuldr smørret i melblandingen med fingrene, indtil det har konsistens som rasp. Tilsæt æggeblommer, og saml dejen hurtigt – undgå at arbejde for meget med den. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
  • 2
    Når dejen er afkølet, rulles den ud imellem to stykker bagepapir til en tykkelse på cirka 5 mm. Lad dejen køle af i yderligere 20 minutter i køleskabet, inden du skærer den ud.
  • 3
    Strimlerne til toppen af tærten skal være cirka 2 cm x 28 cm, og du skal have 10 styk. Når du har skåret dem ud, skal de på køl igen i minimum 30 minutter. Det er vigtigt at nedkøle dejen jævnligt, så er den nemmere at arbejde med, og du får det pæneste resultat, når tærten er bagt.
  • 4
    Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem i en Le Creuset stegepande i støbejern (26 cm) sammen med kirsebær, brun farin samt fintrevet skal og saft af citronen. Bring det først i kog, og reducer derefter varmen, så kirsebærrene blot simrer. Tilbered indtil bærrene er bløde, og kom dem derefter over i en skål. Lad saften blive i panden, og kog den ind til en sirupskonsistens.
  • 5
    Kom kirsebærrene tilbage i panden, og sluk for varmen. Lad panden køle af, og sæt den derefter i køleskabet, indtil kirsebærrene er helt kolde. Dette step er vigtigt, da dejen ellers vil smelte, hvis tærtefyldet er varmt.
  • 6
    Når kirsebærfyldet er afkølet, flettes dejstrimlerne på toppen. Bland ægget og mælken sammen, og pensl dejen. Drys med brun farin, og sæt tærten i køleskabet i 15 minutter.
  • 7
    Tænd ovnen på 180 °C (alm. Ovn).
  • 8
    Bag tærten i 20-30 minutter, til dejen er gylden, og kirsebærrene bobler. Servér varm med creme fraiche eller vaniljeis.