Focaccia med citron og timian

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Focaccia med citron og timian
Lækkert italiensk brød, der kombinerer jordagtige toner af timian med friske noter fra citronskal. Focaccia-dejen blandes med olivenolie, der giver den en saftig krumme og en sprød skorpe. Brødet toppes med citronskal, timianblade og havsaltflager, der gør det perfekt til supper eller salater, men kan også sagtens nydes, som det er.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til olivenolien
  • 250 ml olivenolie
  • 10 g frisk timian (blade)
  • 1 citron i tynde skiver
Til focaccia-dejen
  • 360 ml varmt vand
  • 8 g tørgær
  • 400 g mel med lavt gluten indhold
  • 10 g fint salt
  • 1 spsk. frisk timian (blade)
  • Skallen fra 1 citron
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Sådan gør du olivenolien klar: Opvarm olivenolie, citronskiver og 10 g timian i en lille gryde ved lav varme. Lad det simre i 15 minutter, og sæt det til side for at køle af.
  • 2
    Sådan laver du focaccia: Kom varmt vand og gær i en stor røreskål, og pisk for at opløse gæren. Tilsæt mel og derefter salt, timianblade og citronskal. Bland sammen med en dejskraber, indtil du får en blød, men rustik og stadig lidt klistret dej. Dæk til med et viskestykke, og stil skålen et varmt sted i køkkenet i 20 minutter.
  • 3
    Gør dine hænder fugtige, og form dejen til en skål. Tag håndfulde dej op, og smæk dem tilbage i skålen, indtil dejen ser glat ud, og der dannes små bobler. Fortsæt i ca. 2-3 minutter. Dryp 3 spiseskefulde af din olivenolie over dejen, og lad dejen hæve i yderligere 20 minutter i en tildækket skål.
  • 4
    Forvarm ovnen til 250 °C. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og fold den et par gange. Smør et ovnfast fad (Le Creuset 26 cm Heritage-fad) med en smule olivenolie, og læg dejen i. Fordel dejen med hænderne, så den dækker hele bunden på fadet. Dryp 3 spiseskefulde af din olie over dejen, og lad den hæve afdækket i yderligere 20 minutter. Du burde kunne se, at der dannes små bobler på dejens overflade. Stik forsigtigt huller i dejen med fingerspidserne, og smag den til med fint salt.
  • 5
    Læg citronskiverne fra din olivenolie på brødet, og dryp lidt mere olie på. Hvis du laver individuelle minibrød, skal dejen deles op i 8 dele, hvorefter du lægger dem i Le Creuset-ramekiner og gentager de sidste trin for hvert brød.
  • 6
    Bag brødet i 35 minutter, indtil det er gyldent, og minibrødene i 20-25 minutter. Lad brødet hvile lidt, og servér det lunt med din smagfulde olie og balsamicoeddike til.