- Brød & korn
Ingredienser
- 250 ml olivenolie
- 10 g frisk timian (blade)
- 1 citron i tynde skiver
- 360 ml varmt vand
- 8 g tørgær
- 400 g mel med lavt gluten indhold
- 10 g fint salt
- 1 spsk. frisk timian (blade)
- Skallen fra 1 citron
-
Fremgangsmåde
-
1Sådan gør du olivenolien klar: Opvarm olivenolie, citronskiver og 10 g timian i en lille gryde ved lav varme. Lad det simre i 15 minutter, og sæt det til side for at køle af.
-
2Sådan laver du focaccia: Kom varmt vand og gær i en stor røreskål, og pisk for at opløse gæren. Tilsæt mel og derefter salt, timianblade og citronskal. Bland sammen med en dejskraber, indtil du får en blød, men rustik og stadig lidt klistret dej. Dæk til med et viskestykke, og stil skålen et varmt sted i køkkenet i 20 minutter.
-
3Gør dine hænder fugtige, og form dejen til en skål. Tag håndfulde dej op, og smæk dem tilbage i skålen, indtil dejen ser glat ud, og der dannes små bobler. Fortsæt i ca. 2-3 minutter. Dryp 3 spiseskefulde af din olivenolie over dejen, og lad dejen hæve i yderligere 20 minutter i en tildækket skål.
-
4Forvarm ovnen til 250 °C. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og fold den et par gange. Smør et ovnfast fad (Le Creuset 26 cm Heritage-fad) med en smule olivenolie, og læg dejen i. Fordel dejen med hænderne, så den dækker hele bunden på fadet. Dryp 3 spiseskefulde af din olie over dejen, og lad den hæve afdækket i yderligere 20 minutter. Du burde kunne se, at der dannes små bobler på dejens overflade. Stik forsigtigt huller i dejen med fingerspidserne, og smag den til med fint salt.
-
5Læg citronskiverne fra din olivenolie på brødet, og dryp lidt mere olie på. Hvis du laver individuelle minibrød, skal dejen deles op i 8 dele, hvorefter du lægger dem i Le Creuset-ramekiner og gentager de sidste trin for hvert brød.
-
6Bag brødet i 35 minutter, indtil det er gyldent, og minibrødene i 20-25 minutter. Lad brødet hvile lidt, og servér det lunt med din smagfulde olie og balsamicoeddike til.