Forskellige måder at bruge en støbejernsgryde på
En støbejernsgryde fra Le Creuset er et ekstremt alsidigt produkt inden for køkkenudstyr og kan bruges til flere forskellige tilberedningsmetoder samt opskrifter. Med holdbar opbygning, fremragende varmefastholdelse og en emalje i levende farver kan den gå fra generation til generation—og manifestere kerneværdien ved vores køkkengrej - buy-it-for-life.
Med så mange anvendelsesmuligheder og tilberedningsmetoder vil vores støbejernsgryder hurtigt blive din favorit i hjemmet. Få inspiration af nogle af de mange anvendelsesmuligheder: langsom tilberedning og gryderetter, braisering og stegning samt bagning.
Langsom tilberedning og gryderetter
Vores støbejernsprodukter er uerstatteligt, når der skal tilberedes lækre gryderetter, one pot-måltider og stuvninger. De er velegnede for tilberedning af store portioner samt forhåndsmadlavning på grund af den mængde mad, de kan rumme. Grydernes emaljerede støbejernskonstruktion giver overlegen varmefastholdelse, opretholder en jævn temperatur og sikrer ensartet tilberedning.
Når du tilbereder maden langsomt, smelter alle de smagsrige ingredienser sammen i én harmonisk ret. Et tættilsluttende låg holder på fugt og smag, og sikrer, at ingredienserne bliver møre. Den sandfarvede emalje gør det nemt at holde øje med tilberedningen, mens ingredienserne simrer til perfektion. Denne Bøf Bourguignon er blot ét eksempel på en lækker opskrift, der kan tilberedes i en gryde.
Braisering og stegning
Vores støbejernsprodukter kan nemt flyttes fra komfur til ovn og til bord, ideelt til braisering! Buffetgryden Signature er særligt velegnet til denne tilberedningsteknik.
Svits på komfuret for at holde saften inde og opbygge smag, tilsæt væske, luk gryden, og stil den i ovnen for at afslutte tilberedning. Den stabile, jævne varme forvandler ingredienser til lækre retter, som du kan servere ved bordet. Vores Coq au Vin Mousseux er en lækker opskrift, hvis du vil afprøve denne madlavningsteknik.
Bagning af søde og salte lækkerier
Selvom vores støbejernsgryder er bedst kendt i forbindelse med opskrifter med langsom tilberedning, kan de også bruges til at bage lækkert brød, kager samt andre søde og salte sager, hvilket—yderligere viser deres alsidighed. Prøv at bage grydebrød med kerner eller hindbærsnurrer, og mærk, hvordan en støbejernsgryde kan øge funktionaliteten i dit køkken.
Emaljeret støbejern skaber det perfekte miljø til bagning af brød, da det sholder fugten inde i gryden, så du kan bage brød med en sprød skorpe og blød krumme af professionel kvalitet. Desuden opretholder det en lav og ensartet varme, som sikrer perfekt tilberedning og gyldenbrunt bagværk samt desserter. Avanceret tip: Vend grydelåget på hovedet, og brug det som en bageform til tærter.
Tips til madlavning med støbejern
Nu, når du er bekendt med de teknikker, som vores støbejernsgryder kan bruges til, kan du se vores bedste tips til madlavning med støbejern for at få det bedste ud af dine retter og opleve deres fulde kulinariske potentiale.
Fordele ved at lave mad med støbejern
Selvom det at købe køkkengrej kan virke som en større investering, får du med denne ikoniske gryde virkelig værdi for pengene. Den giver dig mulighed for at tilberede mange retter og perfektionere forskellige tilberedningsteknikker i én gryde.
Alle varmekilder
Vores gryder kan bruges på alle komfurtyper, herunder gas og induktion. De er også velegnede til madlavning i ovn. Dette er optimalt, når du underholder eller tilbereder mad på forhånd.
Fantastiske tilberedningsresultater
Takket være den raffinerede fremstillingsproces sikrer vores gryder jævn varmefordeling, som forbedrer smagen og fremmer karamellisering – et vigtigt første skridt i mange opskrifter.
Energieffektivt
Der skal kun lav til medium varme til for at tilberede maden og opretholde temperaturen.
Let at rengøre
Med den rigtige pleje og brug opfører vores emalje sig som non-stick og er meget nem at rengøre. Sørg for at bruge vores specielle Pots & Pans Rengøring til at vedligeholde dem.
Overlegen holdbarhed
Når de bruges korrekt, er vores gryder så holdbare, at du kan forvente en livstid af lækre måltider, og selvfølgelig en livstidsgaranti på produkterne.
Hver grydeform og -størrelse har sin funktion, og for at finde den rigtige gryde skal du blot afgøre, hvilke retter du godt kan lide at lave, og hvor mange mennesker du typisk laver mad til. Læs mere om, hvordan du vælger en gryde, der passer til dine madlavningsbehov.
Mere at udforske
Få inspiration i vores guides og artikler, hvor du kan lære alt, – fra hvordan du får det bedste ud af støbejerns-køkkenudstyr til eksperternes råd om støbejernspleje samt valg af den rette grydeform.