Forskellige måder at bruge en støbejernsgryde på

En støbejernsgryde fra Le Creuset er et ekstremt alsidigt produkt inden for køkkenudstyr og kan bruges til flere forskellige tilberedningsmetoder samt opskrifter. Med holdbar opbygning, fremragende varmefastholdelse og en emalje i levende farver kan den gå fra generation til generation—og manifestere kerneværdien ved vores køkkengrej - buy-it-for-life.


Med så mange anvendelsesmuligheder og tilberedningsmetoder vil vores støbejernsgryder hurtigt blive din favorit i hjemmet. Få inspiration af nogle af de mange anvendelsesmuligheder: langsom tilberedning og gryderetter, braisering og stegning samt bagning.

Langsom tilberedning og gryderetter

Langsom tilberedning og gryderetter

Vores støbejernsprodukter er uerstatteligt, når der skal tilberedes lækre gryderetter, one pot-måltider og stuvninger. De er velegnede for tilberedning af store portioner samt forhåndsmadlavning på grund af den mængde mad, de kan rumme. Grydernes emaljerede støbejernskonstruktion giver overlegen varmefastholdelse, opretholder en jævn temperatur og sikrer ensartet tilberedning.


Når du tilbereder maden langsomt, smelter alle de smagsrige ingredienser sammen i én harmonisk ret. Et tættilsluttende låg holder på fugt og smag, og sikrer, at ingredienserne bliver møre. Den sandfarvede emalje gør det nemt at holde øje med tilberedningen, mens ingredienserne simrer til perfektion. Denne Bøf Bourguignon er blot ét eksempel på en lækker opskrift, der kan tilberedes i en gryde.

Braisering og stegning

Braisering og stegning

Vores støbejernsprodukter kan nemt flyttes fra komfur til ovn og til bord, ideelt til braisering! Buffetgryden Signature er særligt velegnet til denne tilberedningsteknik.


Svits på komfuret for at holde saften inde og opbygge smag, tilsæt væske, luk gryden, og stil den i ovnen for at afslutte tilberedning. Den stabile, jævne varme forvandler ingredienser til lækre retter, som du kan servere ved bordet. Vores Coq au Vin Mousseux er en lækker opskrift, hvis du vil afprøve denne madlavningsteknik.

Bagning af søde og salte lækkerier

Bagning af søde og salte lækkerier

Selvom vores støbejernsgryder er bedst kendt i forbindelse med opskrifter med langsom tilberedning, kan de også bruges til at bage lækkert brød, kager samt andre søde og salte sager, hvilket—yderligere viser deres alsidighed. Prøv at bage grydebrød med kerner eller hindbærsnurrer, og mærk, hvordan en støbejernsgryde kan øge funktionaliteten i dit køkken.


Emaljeret støbejern skaber det perfekte miljø til bagning af brød, da det sholder fugten inde i gryden, så du kan bage brød med en sprød skorpe og blød krumme af professionel kvalitet. Desuden opretholder det en lav og ensartet varme, som sikrer perfekt tilberedning og gyldenbrunt bagværk samt desserter. Avanceret tip: Vend grydelåget på hovedet, og brug det som en bageform til tærter.

 

Tips til madlavning med støbejern

Nu, når du er bekendt med de teknikker, som vores støbejernsgryder kan bruges til, kan du se vores bedste tips til madlavning med støbejern for at få det bedste ud af dine retter og opleve deres fulde kulinariske potentiale.

læs mere
 

Fordele ved at lave mad med støbejern

Selvom det at købe køkkengrej kan virke som en større investering, får du med denne ikoniske gryde virkelig værdi for pengene. Den giver dig mulighed for at tilberede mange retter og perfektionere forskellige tilberedningsteknikker i én gryde.

 

Hver grydeform og -størrelse har sin funktion, og for at finde den rigtige gryde skal du blot afgøre, hvilke retter du godt kan lide at lave, og hvor mange mennesker du typisk laver mad til. Læs mere om, hvordan du vælger en gryde, der passer til dine madlavningsbehov.

Lær om størrelser.
 

Lær om størrelser.

OPDAG MERE
Lær om vores materialer.
 

Lær om vores materialer.

se mere