- Mel
Ingredienser
- 10 g gær
- 1 tsk. havsalt
- 3½ dl lunt vand
- 300 g hvedemel
- 100 g fuldkornsmel
- 1 spsk. herbs de provence og lidt til drys
- 50 g hakkede oliven
- 2 spsk. olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Smuldr gæren i en skål. Tilsæt salt og vand og rør, til gæren er opløst.
-
2Tilsæt de to slags mel, herbes de provence, hakkede oliven og olivenolie. Ælt dejen, til den er blød og smidig. Tilsæt eventuelt lidt mere mel, men vær varsom; dejen skal være blød og elastisk og må ikke blive for tør.
-
3Læg dejen i en skål, dæk den til med et viskestykke og stil den et lunt sted, og lad den hæve i 1 time.
-
4Tænd ovnen på 250° C.
-
5Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel, og del den i to trekanter. Giv hver trekant et dybt snit i midten og to tre snit på hver side med en skarp kniv (se foto).
-
6Læg trekanterne på en bageplade, og drys med herbes de provence. Bag trekanterne i 12-15 minutter.
-
7Flyt de færdige fougasse over på en bagerist, og lad dem køle af.
-
8Tip:
-
9Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen.