Fransk æblekage med karamelliserede æbler

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Fransk æblekage med karamelliserede æbler
Den traditionelle opskrift på Tarte Tatin består af karamelliserede æblestykker bagt i ovnen med tærtedej på toppen. Den optimale form er lavet i støbejern, hvor tærten får en sprød og gylden overflade.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 5 store dessertæbler fx Belle de Boskoop eller Golden Delicious
  • 2 spsk. citronsaft
  • 75 g sukker/melis
  • 75 g smør
  • 225 g butterdej
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200° C.
  • 2
    Skræl æbler og del dem i kvarte. Dryp dem med citronsaft, så du undgår, at de bliver brune.
  • 3
    Bland smør og sukker i Tarte Tatin-formen og smelt ved lav til medium varme over komfuret, imens du rører i formen. Fortsæt med at røre rundt indtil blandingen begynder at karamellisere og får en let gylden brun farve.
  • 4
    Sluk for varmen og lad blandingen køle lidt af. Blandingen vil fortsætte med at blive mørkere på grund af varmen i formen.
  • 5
    Placér æblerne rundt i formen indtil bunden er fyldt godt ud.
  • 6
    Rul butterdejen ud i en cirkel, som er en smule større end toppen af formen.
  • 7
    Placér dejen over frugten og tryk den let ned over æblerne og rundt i kanterne, så når den vendes ud, skal æblerne stadig sidde på dejen. Det hele behøver ikke at se perfekt ud, da det kun bidrager til det lidt rustikke look og charmen ved en Tarte Tatin.
  • 8
    Lav 5 små huller i toppen af butterdejen og placér formen i den forvarmede ovn og bag tærten på øverste rille i 15-20 min., indtil butterdejen har hævet sig og er blevet gylden brun.
  • 9
    Lad tærten hvile i 5 min., inden du skærer den fri i kanterne med en kniv. Vend den derefter ud på et fladt fad og servér med flødeskum eller creme fraiche.