- Frugt
Ingredienser
- 5 store dessertæbler fx Belle de Boskoop eller Golden Delicious
- 2 spsk. citronsaft
- 75 g sukker/melis
- 75 g smør
- 225 g butterdej
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200° C.
-
2Skræl æbler og del dem i kvarte. Dryp dem med citronsaft, så du undgår, at de bliver brune.
-
3Bland smør og sukker i Tarte Tatin-formen og smelt ved lav til medium varme over komfuret, imens du rører i formen. Fortsæt med at røre rundt indtil blandingen begynder at karamellisere og får en let gylden brun farve.
-
4Sluk for varmen og lad blandingen køle lidt af. Blandingen vil fortsætte med at blive mørkere på grund af varmen i formen.
-
5Placér æblerne rundt i formen indtil bunden er fyldt godt ud.
-
6Rul butterdejen ud i en cirkel, som er en smule større end toppen af formen.
-
7Placér dejen over frugten og tryk den let ned over æblerne og rundt i kanterne, så når den vendes ud, skal æblerne stadig sidde på dejen. Det hele behøver ikke at se perfekt ud, da det kun bidrager til det lidt rustikke look og charmen ved en Tarte Tatin.
-
8Lav 5 små huller i toppen af butterdejen og placér formen i den forvarmede ovn og bag tærten på øverste rille i 15-20 min., indtil butterdejen har hævet sig og er blevet gylden brun.
-
9Lad tærten hvile i 5 min., inden du skærer den fri i kanterne med en kniv. Vend den derefter ud på et fladt fad og servér med flødeskum eller creme fraiche.