- Æg
Ingredienser
- 60 g perlesukker
- 60 ml vand
- 4 små bananer, skrællet og skåret i skiver
- 50 g smør
- Stort, rundt hvidt brød eller 8-10 skiver hvidt brød
- 4 store æg fra fritgående høns
- 65 ml mælk
- 5 ml vaniljeessens
- Olivenolie eller smør til stegning
- 100 g mørk chokolade, smeltet
- 10 store, hvide skumfiduser, klippet eller skåret i skiver
- Digestive kiks, knuste
-
Fremgangsmåde
-
1Forbered bananerne. Put sukker og vand i en stegepande og varm forsigtigt op, indtil sukkeret er opløst og begynder at karamellisere. Når sukkeret er gyldent og bobler, læg bananerne i med den flade side nedad, og steg dem i karamellen. Vend dem en gang og tilføj smør. Sluk for varmen, når smørret bobler. Sæt panden til side, indtil du er klar til at servere.
-
2Gå i gang med de Arme riddere (franske toasts), skær brødet i tre store skiver på tværs. Bland æggene, mælk og vanilje. Hæld det i et lavt fad, og vend brødskiverne i massen, men først lige før stegning, så de ikke går i opløsning, fordi de suger for meget væske. Opvarm en Le Creuset 28 cm Signature stegepande; tilføj olivenolie og en spiseskefuld smør. Når smørret skummer tilsættes det gennemblødte brød. Steg det på panden på begge sider, indtil det er gyldent. Gentag med det resterende brød.
-
3Placer de Arme riddere (franske toasts) på et serveringsfad, drys med smeltet chokolade og top med de karamelliserede bananer, put skumfiduserne hen over, og brug en gasbrænder til at karamellisere dem. Drys med de knuste kiks og server med det samme, mens de stadig er varme.