Frisk lakseburger med yoghurt og edamamesalat

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Frisk lakseburger med yoghurt og edamamesalat
Savner du sund grillmad? Vi foreslår denne lette, lækre og friske burger med yoghurt, edamame bønner og grillet laks.Opskriften er udviklet af Jan Ivar Nykvist for Le Creuset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 stk. rå laksefileter
  • Salt og peber
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 dl edamamebønner (sojabønner). Du finder dem i frysedisken i de fleste supermarkeder.
  • 1 dl olivenolie
  • 1 lime
  • 2 spsk. finthakket dild
  • 4 burgerboller
  • 4 spsk. yoghurt naturel
  • 1 hjertesalt, fintsnittet
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Krydr laksefileterne med salt og peber. Pensl med rapsolie.
  • 2
    Grill laksefileterne på direkte varme i ca. 1 minut på hver side. Du får det bedste resultat, hvis laksen er lidt rosa i midten.
  • 3
    Bland edamamebønnerne med olivenolie. Smag til med limesaft, dild, salt og peber.
  • 4
    Del burgerbollerne i to, pensl dem med lidt rapsolie og grill dem hurtigt på direkte varme.
  • 5
    Smør bunden med yoghurt, og placer derefter hjertesalat, laks og edamamesalat. Pynt eventuelt med nogle ærtespirer.