- Grøntsager
Ingredienser
- Olivenolie, til stegning
- 1 brunt løg, skåret i små tern
- 1 bundt økologisk spinat, uden stilke og groft hakket
- 8 ekstrastore æg
- 125 ml (1/2 kop) græsk yoghurt
- 1 tsk tørret oregano
- Salt og friskkværnet sort peber
- Et lille bundt bredbladet persille, grofthakket
- En håndfuld dild, groft hakket
- 100 g gedeost
- Revet parmesanost, til servering
- 20 g basilikumblade
- En stor håndfuld bredbladet persille, uden stilke
- 1 fed hvidløg
- 80 g græskarfrø, ristede
- Skallen af 1 citron
- 1 spsk citronsaft
- ½ kop revet parmesanost
- 125 ml (1/2 kop) ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet sort peber
-
Fremgangsmåde
-
1Til pestoen kommes basilikum, persille, hvidløg og græskarkerner i en foodprocessor. Bland, indtil urterne og frøene er nedbrudt, men stadig har en grov konsistens. Tilsæt citronskal og -saft, parmesan og olivenolie. Krydr let med salt og sort peber. Blend et kort øjeblik for at kombinere.
-
2Forvarm ovnen til 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6.
-
3Varm 1 spsk olivenolie i en Le Creusets buffetgryde på 26 cm. Tilsæt løg og sautér det over medium varme i cirka 8 minutter, indtil de er bløde. Tilsæt spinat, og lad spinaten falde sammen, ca. 3-4 minutter. Smag til med lidt salt og peber.
-
4Kom æg og yoghurt i en skål, og pisk det sammen med et piskeris. Krydr med oregano, salt og sort peber. Tilsæt persille og dild. Hæld æggeblandingen over spinaten. Kom gedeost på toppen. Bages i 25-30 minutter, indtil den er gylden.
-
5Serveres med græskarfrøpesto og ekstra parmesan.