Frittata med spinat, gedeost og græskarkernepesto

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Frittata med spinat, gedeost og græskarkernepesto
Brug din Le Creuset Signature-buffetgryde i støbejern til at lave denne frittata, der er perfekt til lette frokostretter. Den er fyldt med næringsrig spinat og smagfuld gedeost og er toppet med en pesto af græskarkerner.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • Olivenolie, til stegning
  • 1 brunt løg, skåret i små tern
  • 1 bundt økologisk spinat, uden stilke og groft hakket
  • 8 ekstrastore æg
  • 125 ml (1/2 kop) græsk yoghurt
  • 1 tsk tørret oregano
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • Et lille bundt bredbladet persille, grofthakket
  • En håndfuld dild, groft hakket
  • 100 g gedeost
  • Revet parmesanost, til servering
TIL GRÆSKARFRØ-PESTOEN
  • 20 g basilikumblade
  • En stor håndfuld bredbladet persille, uden stilke
  • 1 fed hvidløg
  • 80 g græskarfrø, ristede
  • Skallen af 1 citron
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ kop revet parmesanost
  • 125 ml (1/2 kop) ekstra jomfruolivenolie
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til pestoen kommes basilikum, persille, hvidløg og græskarkerner i en foodprocessor. Bland, indtil urterne og frøene er nedbrudt, men stadig har en grov konsistens. Tilsæt citronskal og -saft, parmesan og olivenolie. Krydr let med salt og sort peber. Blend et kort øjeblik for at kombinere.
  • 2
    Forvarm ovnen til 200 °C/varmluft 180 °C/gasmærke 6.
  • 3
    Varm 1 spsk olivenolie i en Le Creusets buffetgryde på 26 cm. Tilsæt løg og sautér det over medium varme i cirka 8 minutter, indtil de er bløde. Tilsæt spinat, og lad spinaten falde sammen, ca. 3-4 minutter. Smag til med lidt salt og peber.
  • 4
    Kom æg og yoghurt i en skål, og pisk det sammen med et piskeris. Krydr med oregano, salt og sort peber. Tilsæt persille og dild. Hæld æggeblandingen over spinaten. Kom gedeost på toppen. Bages i 25-30 minutter, indtil den er gylden.
  • 5
    Serveres med græskarfrøpesto og ekstra parmesan.