- Mælkeprodukter
Ingredienser
- 10 g frisk timian, hakket
- 5 g rosmarin, hakket
- Skallen af 1 citron
- 150 g panko-rasp
- 100 g mel
- 300 g små mozzarella-kugler
- 2 store æg fra fritgående høns, piskede
- 2 spsk (30 ml) mælk
- 5 dl vegetabilsk olie til stegning
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 20 g basilikum, uden stilke og grofthakket
- 1 fed hvidløg, hakket
- 30-50 g parmesan, revet
- 2 spsk (30 ml) prosecco-vineddike eller hvidvinseddike
- 4 spsk (60 ml) olivenolie
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Bland de hakkede krydderurter og citronskal i panko-raspen. Hav mel, den våde blanding af mælk og piskede æg og panko-raspen i hver sin skål. Hæld væden fra mozzarella-kuglerne og dup dem tørre. Rul dem i mel, så æg og derefter panko-rasp. Rul dem derpå først i æg og så i panko-rasp igen. Dette giver en dobbelt skorpe, som forhindrer, at mozzarellaen smelter ud. Stil dem på køl i 30 minutter (dette sikrer, at kuglerne ikke sprækker, når de steges).
-
2Hæld den vegetabilske olie i en rund Le Creuset Signature-gryde og varm den op. Når den har nået medium varme, steges mozzarella-kuglerne i 1-1½ minut, indtil de er gyldne og smeltet indeni. Kuglerne tages op med en hulske og drænes på køkkenrulle. De krydres, mens de endnu er varme, og serveres straks.
-
3Sådan laves basilikum-dip: Put alle ingredienserne til basilikum-dippen i en morter og stød dem, indtil der opstår en kulørt dressing.
-
4Server mozzarella-kuglerne varme med dippen.