- Mel
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 stor spsk. honning
- 1 tsk. havsalt
- 6 dl vand
- 150 g fint durummel
- 150 g groft durummel
- 400 g hvedemel
-
Fremgangsmåde
-
1Bland gæren med honning, salt og vand i en stor skål.
-
2Tilsæt de to slags durummel. Rør dejen med en elpisker eller i en røremaskine, til den har konsistens som grød.
-
3Tilsæt langsomt hvedemelet, mens du rører. Dejen skal være klistret. Lad dejen hæve på køl med et viskestykke over i 7-8 timer.
-
4Tænd ovnen på 200° C.
-
5Brug en ske, og sæt store ske- fulde af dejen på en bageplade. Lad bollerne efterhæve et lunt sted med et viskestykke over i 15-20 minutter.
-
6Skær et kryds i hver bolle med en skarp kniv, og drys dem med mel.
-
7Bag bollerne i den forvarmede ovn i 15-20 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
-
8Tip:
-
9Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen. Med Le Creusets bageplade behøver du ikke bruge bagepapir eller smørelse. Server bollerne lune med en lækker hjemmelavet tunsalat eller tag frokostbollerne med på farten.