Frokostboller

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Frokostboller
Nemme og lækre frokostboller med durummel - perfekte til at tage med på farten.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 stor spsk. honning
  • 1 tsk. havsalt
  • 6 dl vand
  • 150 g fint durummel
  • 150 g groft durummel
  • 400 g hvedemel
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bland gæren med honning, salt og vand i en stor skål.
  • 2
    Tilsæt de to slags durummel. Rør dejen med en elpisker eller i en røremaskine, til den har konsistens som grød.
  • 3
    Tilsæt langsomt hvedemelet, mens du rører. Dejen skal være klistret. Lad dejen hæve på køl med et viskestykke over i 7-8 timer.
  • 4
    Tænd ovnen på 200° C.
  • 5
    Brug en ske, og sæt store ske- fulde af dejen på en bageplade. Lad bollerne efterhæve et lunt sted med et viskestykke over i 15-20 minutter.
  • 6
    Skær et kryds i hver bolle med en skarp kniv, og drys dem med mel.
  • 7
    Bag bollerne i den forvarmede ovn i 15-20 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
  • 8
    Tip:
  • 9
    Sæt eventuelt den tildækkede dej til hævning i ovnen, bare med ovnlyset tændt. Varmen fra ovnlyset er nok til, at der er lunt inde i ovnen. Med Le Creusets bageplade behøver du ikke bruge bagepapir eller smørelse. Server bollerne lune med en lækker hjemmelavet tunsalat eller tag frokostbollerne med på farten.