Fyldte portobellosvampe i tomatsauce

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Fyldte portobellosvampe i tomatsauce
Fyldte portobellosvampe er et lækkert og smagfuldt alternativ til kød, eller hvis du ønsker flere grøntsager i din kost. Portobellosvampe indeholder kun få kulhydrater, men er til gengæld rige på protein, som gør dem særdeles velegnede til en sund livsstil. Retten er let at gå til, og den kan laves på under en time, hvilket gør den oplagt som et aftensmåltid i hverdagen. Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria, der står bag Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Fyldte portobellosvampe:
  • 8 mellemstore portobelle svampe
  • 500 g champignon
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. tørret salvie
  • 2 spsk. balsamico
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 2 dl kogte ris, fx sorte
  • 1 dl hasselnødder, ristede og groft hakkede
  • 1 dl kikærtemel
Tomatsauce:
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 spsk. balsamico
  • olie til stegning
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret salvie
  • 1 flaske tomatpassata
  • salt og peber
Til servering:
  • Kogt perlespelt eller ris
  • En grøn salat
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rens portobellosvampene
  • 2
    Fjern stammen og udhul dem med en ske
  • 3
    Hak champignon, løg og hvidløg til fyldet i en foodprocessor
  • 4
    Varm buffetgryden op til middel/høj varme
  • 5
    Tilsæt lidt olie og steg de hakkede grøntsager
  • 6
    Tilsæt krydderurter og balsamico
  • 7
    Lad det stege indtil alt væsken er fordampet
  • 8
    Smag til med salt og peber
  • 9
    Vend det sammen med ris, hasselnødder og kikærtemel
  • 10
    Fordel det i portobellosvampene
  • 11
    Hak løg, hvidløg og bladselleri til saucen fint i en foodprocessor
  • 12
    Kom lidt ny olie i den varme buffetgryde
  • 13
    Steg de hakkede grøntsager i et par minutter
  • 14
    Tilsæt tomatpuré og krydderurter
  • 15
    Steg under omrøring i et par minutter
  • 16
    Tilsæt balsamico og tomatpassata
  • 17
    Bring saucen i kog og lad det simre i et par minutter
  • 18
    Sæt de fyldte portobellosvampe i saucen
  • 19
    Lad dem simre under låg ved middel varme i 25-30 minutter
  • 20
    Server med kogt perlespelt eller ris og eventuelt en grøn salat