- Grøntsager
Ingredienser
- 8 mellemstore portobelle svampe
- 500 g champignon
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 1 tsk. tørret salvie
- 2 spsk. balsamico
- olie til stegning
- salt og peber
- 2 dl kogte ris, fx sorte
- 1 dl hasselnødder, ristede og groft hakkede
- 1 dl kikærtemel
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 stilk bladselleri
- 2 spsk. tomatpuré
- 2 spsk. balsamico
- olie til stegning
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret salvie
- 1 flaske tomatpassata
- salt og peber
- Kogt perlespelt eller ris
- En grøn salat
-
Fremgangsmåde
-
1Rens portobellosvampene
-
2Fjern stammen og udhul dem med en ske
-
3Hak champignon, løg og hvidløg til fyldet i en foodprocessor
-
4Varm buffetgryden op til middel/høj varme
-
5Tilsæt lidt olie og steg de hakkede grøntsager
-
6Tilsæt krydderurter og balsamico
-
7Lad det stege indtil alt væsken er fordampet
-
8Smag til med salt og peber
-
9Vend det sammen med ris, hasselnødder og kikærtemel
-
10Fordel det i portobellosvampene
-
11Hak løg, hvidløg og bladselleri til saucen fint i en foodprocessor
-
12Kom lidt ny olie i den varme buffetgryde
-
13Steg de hakkede grøntsager i et par minutter
-
14Tilsæt tomatpuré og krydderurter
-
15Steg under omrøring i et par minutter
-
16Tilsæt balsamico og tomatpassata
-
17Bring saucen i kog og lad det simre i et par minutter
-
18Sæt de fyldte portobellosvampe i saucen
-
19Lad dem simre under låg ved middel varme i 25-30 minutter
-
20Server med kogt perlespelt eller ris og eventuelt en grøn salat