- Fjerkræ
Ingredienser
- Vegetabilsk olie til stegning
- 600 g kyllingebryst (skåret i 1 cm tykke strimler)
- 2-3 spsk. rød harissa
- 1 tsk. strøget kanel
- 4 spsk. klar honning
- Salt og peber
- 2 tsk. sesamfrø (let ristet på en tør pande)
- 1 tsk. nigellafrø
- 15 g frisk koriander (hakket groft)
- 4 hele forårsløg (skåret i tynde skiver, også den grønne del)
-
Fremgangsmåde
-
1Hæld vegetabilsk olie i wokken, så indersiden er godt dækket, og sæt den på komfuret over lav til middel varme. Når olien er varm, tilsættes kyllingestrimlerne og brunes hurtigt.
-
2Tag dem op af wokken og læg dem på en tallerken dækket af to stykker køkkenrulle, så den overskydende olie kan løbe af. Kyllingen skal ikke være gennemstegt, da den bliver færdigtilberedt i glaseringen.
-
3Hæld den resterende olie ud af wokken og kom kyllingestrimlerne i igen sammen med harissa, kanel, honning og generøse mængder salt og peber. Steg under omrøring, indtil de stykkerne er jævnt dækket af blandingen. Juster mængden af honning, harissa og krydderier efter smag.
-
4Serveres overstrøet med sesam- og nigellafrø, koriander og forårsløg.
-
5Tip:
-
6Retten smager fantastisk med ris eller nudler. Brug evt. svinekød, rejer eller tofu i stedet for kylling.