Glaseret chilikylling med ristede sesamfrø og forårsløg

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Glaseret chilikylling med ristede sesamfrø og forårsløg
Det her er en af de retter, du kan lave, når du får lyst til takeaway. Den er nem og hurtig at tilberede, smager godt og udgør et perfekt hverdagsmåltid. Smagen er sammensat af enkle råvarer fra køkkenskabet, garnituren giver ekstra smag og konsistens, og den søde og krydrede glasering er helt uimodståelig.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • Vegetabilsk olie til stegning
  • 600 g kyllingebryst (skåret i 1 cm tykke strimler)
  • 2-3 spsk. rød harissa
  • 1 tsk. strøget kanel
  • 4 spsk. klar honning
  • Salt og peber
  • 2 tsk. sesamfrø (let ristet på en tør pande)
  • 1 tsk. nigellafrø
  • 15 g frisk koriander (hakket groft)
  • 4 hele forårsløg (skåret i tynde skiver, også den grønne del)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hæld vegetabilsk olie i wokken, så indersiden er godt dækket, og sæt den på komfuret over lav til middel varme. Når olien er varm, tilsættes kyllingestrimlerne og brunes hurtigt.
  • 2
    Tag dem op af wokken og læg dem på en tallerken dækket af to stykker køkkenrulle, så den overskydende olie kan løbe af. Kyllingen skal ikke være gennemstegt, da den bliver færdigtilberedt i glaseringen.
  • 3
    Hæld den resterende olie ud af wokken og kom kyllingestrimlerne i igen sammen med harissa, kanel, honning og generøse mængder salt og peber. Steg under omrøring, indtil de stykkerne er jævnt dækket af blandingen. Juster mængden af honning, harissa og krydderier efter smag.
  • 4
    Serveres overstrøet med sesam- og nigellafrø, koriander og forårsløg.
  • 5
    Tip:
  • 6
    Retten smager fantastisk med ris eller nudler. Brug evt. svinekød, rejer eller tofu i stedet for kylling.