Glutenfri Mug cake med valnødder

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Glutenfri Mug cake med valnødder
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
  • Mel
  • Chokolade
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 150 g brunfarin
  • 50 g smør (stuetempereret)
  • 2 æg (stuetempereret)
  • 1 tsk kanel
  • 1,5 dl sødmælk (stuetempereret)
  • 60 g fuldkornsrismel
  • 60 g mandelmel
  • 30 g valnøddemel
  • 50 g hakket valnødder
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 - 1 Tanzania vaniljestang
  • Smeltet smør til pensling
  • Sukker til drys
Varm Chokolade Fudge
  • 1,5 dl piskefløde
  • 150 g chokolade (f.eks. 100 g mælk chokolade og 50 g mørk chokolade)
  • 1 spsk. koldt smør
  • 1 tsk vaniljepaste
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Ovn: varmluft 200C (Forvarmet)
  • 2
    Smør kopperne med smeltet smør og drys med sukker, så hele indersiden er dækket med smør og sukker.
  • 3
    Tænd ovnen på 200C grader varmluft.
  • 4
    Flæk vaniljestang i midten og skrab vaniljekornene fra. Hæld lidt sukker over vaniljekornene for at blande dem sammen og lav vaniljesukker.
  • 5
    Pisk æg, smør, brunfarin og kanel til en luftig og lys creme.
  • 6
    Vend ca. halvdelen af melet i, til en ensartet masse. Tilsæt mælk, rør dejen og tilsæt så resterende dej samt bagepulver og vanilje. Rør eller pisk til en ensartet dej. Vend hakket valnødder til sidst.
  • 7
    Fordel dejen imellem 4 krus i stentøj (3,5 dl), sæt krusene i Heritage ovnfast fad og drys med lidt sukker for at få en sprød top.
  • 8
    Bag mug cakes i ca. 30 minutter i den midterste rille.
  • 9
    Tag kagerne fra ovnen og lad dem køle ned til de er blevet lune.
  • 10
    Varm Chokolade Fudge: Varm piskefløde, chokolade og sukker i en kasserolle ved middel varme, op til kogepunktet under omrøring.
  • 11
    Fjern kasserollen fra varmen, tilsæt smør, vanilje og rør godt til en ensartet masse. Lad chokolade fudge køle ned mens kagerne bager.
  • 12
    Servér kagerne med varm chokolade fudge eller et par kugler karamel is toppet med friske bær.
  • 13
    TIP: Foretrækker du syrligheden fra creme fraiche, kan du piske 200 g creme fraiche 38% sammen med 2 spsk. flormelis til den har samme konsistens som flødeskum.
 
Anelise er madelsker med stort M og glutenfri-nørd. Hun udvikler opskrifter, der smager som klassiske opskrifter, du måske kender, bare uden gluten. Anelise mener, at det skal være nemt og sjovt at bage glutenfrit, så alle kan være med uanset om man er en garvet glutenfri-bager eller ej. Hun deler opskrifter på sin Instagram, @anelise_severinsen, hvor hun viser at glutenfrie brød og kager kan se fantastiske ud. Anelises mål er at skabe samvær og madfælleskab mellem dem, der spiser med og uden gluten. Måske du også har oplevet Anelises sprudlende humør i et velkendt bagetelt, da hun bagte sig til finalen af Den Store Bagedyst i 2021 med glutenfrie lækkerier og igen, da hun efterfølgende vandt både nytårskonkurrencen og det veganske program med lækkert glutenfrit bagværk.
 
 
Le Creuset