- Æg
- Mel
- Chokolade
Ingredienser
- 150 g brunfarin
- 50 g smør (stuetempereret)
- 2 æg (stuetempereret)
- 1 tsk kanel
- 1,5 dl sødmælk (stuetempereret)
- 60 g fuldkornsrismel
- 60 g mandelmel
- 30 g valnøddemel
- 50 g hakket valnødder
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 - 1 Tanzania vaniljestang
- Smeltet smør til pensling
- Sukker til drys
- 1,5 dl piskefløde
- 150 g chokolade (f.eks. 100 g mælk chokolade og 50 g mørk chokolade)
- 1 spsk. koldt smør
- 1 tsk vaniljepaste
-
Fremgangsmåde
-
1Ovn: varmluft 200C (Forvarmet)
-
2Smør kopperne med smeltet smør og drys med sukker, så hele indersiden er dækket med smør og sukker.
-
3Tænd ovnen på 200C grader varmluft.
-
4Flæk vaniljestang i midten og skrab vaniljekornene fra. Hæld lidt sukker over vaniljekornene for at blande dem sammen og lav vaniljesukker.
-
5Pisk æg, smør, brunfarin og kanel til en luftig og lys creme.
-
6Vend ca. halvdelen af melet i, til en ensartet masse. Tilsæt mælk, rør dejen og tilsæt så resterende dej samt bagepulver og vanilje. Rør eller pisk til en ensartet dej. Vend hakket valnødder til sidst.
-
7Fordel dejen imellem 4 krus i stentøj (3,5 dl), sæt krusene i Heritage ovnfast fad og drys med lidt sukker for at få en sprød top.
-
8Bag mug cakes i ca. 30 minutter i den midterste rille.
-
9Tag kagerne fra ovnen og lad dem køle ned til de er blevet lune.
-
10Varm Chokolade Fudge: Varm piskefløde, chokolade og sukker i en kasserolle ved middel varme, op til kogepunktet under omrøring.
-
11Fjern kasserollen fra varmen, tilsæt smør, vanilje og rør godt til en ensartet masse. Lad chokolade fudge køle ned mens kagerne bager.
-
12Servér kagerne med varm chokolade fudge eller et par kugler karamel is toppet med friske bær.
-
13TIP: Foretrækker du syrligheden fra creme fraiche, kan du piske 200 g creme fraiche 38% sammen med 2 spsk. flormelis til den har samme konsistens som flødeskum.