- Mel
Ingredienser
- 150g blødt smør
- 150g brun farin
- 100g revet marcipan
- 2 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1/2 tsk stødt nellike
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk stødt muskatnød
- 180 gram græskarmos (kogt græskar i letsaltet vand til mørt, afkølet)
- 1,5 dl sødmælk (varmet op til 37 grader)
- 75 gram smør (smeltet)
- 9 gram tørgær
- 50 gram sukker
- 1 tsk gurkemejer
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk orange pastafarve - kan undlades
- 1 æg (M/L)
- 1 tsk salt
- 450 gram glutenfri lys melblanding (f. Eks. Schär Brødmix eller Dove’s Farm brødmix)
- 6 gram FiberHUSK
- 1 dl varmt vand
- 4 spsk flormelis
- 2 spsk citronsaft
- Hakket pistacie
-
Fremgangsmåde
-
1Remonce: Riv marcipanen og bland alle ingredienser med en ske eller et piskeris til en ensartet masse. Lad det endelig bare stå ude til du har gjort dejen klar.
-
2Dej: Skær og skræl græskaret i tern. Kog den i letsaltet vand indtil det er mørt. Hæld vandet fra og mos græskarret til mos. Lad den køle ned.
-
3Pisk fiberHUSK I vandet i 10 sekunder sammen med pastafarve og lad det trække til en gelé mens du måler og forbereder de resterende ingredienser.
-
4Rør alle tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt den lunken mælk, æg, smeltet smør og HUSKgelé i.
-
5Rør ved laveste hastighed indtil melet er godt inkorporeret i dejen. Tilsæt græskarmos og rør dejen ved mellemhøj hastighed i 5 minutter. Dejen skal være lidt klistret, så stå imod fristelse ved at tilsætte mere mel.
-
6Hæld dejen på et let melet bord (jeg bruger rismel til dette formål). Hæld lidt mel på dine hænder og form en tyk pølser af dejen. Del den i 8 lige store stykker.
-
7Tryk hver stykke dej flad til en firkant og tilsæt 1 spsk. fyld i midten. Saml hjørnerne som om det var en konvolut, tryk åbningen godt sammen, så fyldet er gemt indeni. Vend bollen om, så samlingerne ligger nederste på bordet og tril dejen forsigtigt med lidt mel på bordet.
-
8Smør græskargryden med lidt smør og placér bollerne i gryden, tæt på hinanden.
-
9Sæt lågen på og lad bollerne hæve tildækket i ca. 40 minutter.
-
10Bag bollerne i 20 minutter i den nederste rille med låget på. Tag lågen af og bag bollerne i yderligere 20 minutter.
-
11Lad bollerne køle ned på en rist, så de er lune inden du pynter dem med glasur og pistacie.
-
12Citronglasur: Rør flormelis sammen med citronsaft til en ensartet glasur. Smør ca. 2 tsk glasur på hver bolle og drys med hakket pistacie.