- Frugt
- Ost
Ingredienser
- 150 g glutenfri havremel eller Schär Grov mel (Dunkel)
- 1 spsk. tørret timian
- 1/2 tsk flager salt
- Sortpeber
- 120 g koldt smør, ternet
- 30 g frisk revet parmesan
- 2 spsk. koldt vand
- 650 g cherrytomater (i forskellige farver)
- 2 tsk majsstivelse (med top)
- 1 tsk flager salt
- Sortpeber
- 1 spsk rødvinseddike
- 10–12 blade frisk basilikum
- 1 tsk hvidløgspulver
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen ved 175 °C varmluft.
-
2Rør alle tørre ingredienser til mørdejen sammen i en skål. Tilføj koldt smør, skåret i små tern og smuldr smør mellem fingrene indtil blandingen ligner fugtigt sand. Tilsæt parmesan og smuldr dejen lidt mere, så parmesan er jævnt fordelt. Tilsæt vand og saml dejen med en gaffel, indtil den lige akkurat samler sig til en dej.
-
3Sæt dejen i en skål og dæk den med køkkenfilm. Sæt dejen på køl mens du tilbereder fyldet.
-
4Halver tomaterne og hæld de skåret tomater i en stor skål. Drys med majsstivelse og rør tomaterne rundt. Tilsæt alle ingredienser til fyld i skålen med tomaterne og rør lidt rundt, så alt er jævnt fordelt. Hæld tomatblandingen på Non-Stick Ceramic pande og sørg for det står i et jævnt lag.
-
5Tag dejen ud af køleskabet og fordel den i små klumper over tomaterne.
-
6Bag tomatcrumble I ca. 50 - 55 minutter indtil dejen er blevet gylden og fyldet er blevet tykt og karamelliseret.
-
7Tag crumble ud af ovnen og lad den køle lidt ned inden serveringen.