Glutenfri Tomatcrumble

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Glutenfri Tomatcrumble
Glem alt om frugtcrumble. For noget, der er måske lige så lækkert som en frugtcrumble med havens bær og frugter er en saltet version af denne populære tærte. Tomatcrumble er den perfekte tilbehør til frokost eller middag og vil forføre dine sanser med karamelliseret cherrytomater, sprøde stykker af mørdej og smagen af solmodne lækkerier. Tærten er lavet med glutenfrit mel, men kan sagtens laves med gluten ved at erstattet melet med hvedemel.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
  • Ost
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Mørdej:
  • 150 g glutenfri havremel eller Schär Grov mel (Dunkel)
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1/2 tsk flager salt
  • Sortpeber
  • 120 g koldt smør, ternet
  • 30 g frisk revet parmesan
  • 2 spsk. koldt vand
Tomatfyld:
  • 650 g cherrytomater (i forskellige farver)
  • 2 tsk majsstivelse (med top)
  • 1 tsk flager salt
  • Sortpeber
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 10–12 blade frisk basilikum
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen ved 175 °C varmluft.
  • 2
    Rør alle tørre ingredienser til mørdejen sammen i en skål. Tilføj koldt smør, skåret i små tern og smuldr smør mellem fingrene indtil blandingen ligner fugtigt sand. Tilsæt parmesan og smuldr dejen lidt mere, så parmesan er jævnt fordelt. Tilsæt vand og saml dejen med en gaffel, indtil den lige akkurat samler sig til en dej.
  • 3
    Sæt dejen i en skål og dæk den med køkkenfilm. Sæt dejen på køl mens du tilbereder fyldet.
  • 4
    Halver tomaterne og hæld de skåret tomater i en stor skål. Drys med majsstivelse og rør tomaterne rundt. Tilsæt alle ingredienser til fyld i skålen med tomaterne og rør lidt rundt, så alt er jævnt fordelt. Hæld tomatblandingen på Non-Stick Ceramic pande og sørg for det står i et jævnt lag.
  • 5
    Tag dejen ud af køleskabet og fordel den i små klumper over tomaterne.
  • 6
    Bag tomatcrumble I ca. 50 - 55 minutter indtil dejen er blevet gylden og fyldet er blevet tykt og karamelliseret.
  • 7
    Tag crumble ud af ovnen og lad den køle lidt ned inden serveringen.
 
TIP: har du en foodprocessor, er det noget hurtigere og nemmere, at få lavet mørdejen. Følg sammen vejledning, men gør det hele i foodprocessor ved små pulses ad gangen.
Anelise er madelsker med stort M og glutenfri-nørd. Hun udvikler opskrifter, der smager som klassiske opskrifter, du måske kender, bare uden gluten. Anelise mener, at det skal være nemt og sjovt at bage glutenfrit, så alle kan være med uanset om man er en garvet glutenfri-bager eller ej. Hun deler opskrifter på sin Instagram, @anelise_severinsen, hvor hun viser at glutenfrie brød og kager kan se fantastiske ud. Anelises mål er at skabe samvær og madfælleskab mellem dem, der spiser med og uden gluten. Måske du også har oplevet Anelises sprudlende humør i et velkendt bagetelt, da hun bagte sig til finalen af Den Store Bagedyst i 2021 med glutenfrie lækkerier og igen, da hun efterfølgende vandt både nytårskonkurrencen og det veganske program med lækkert glutenfrit bagværk.
 
 
Le Creuset