Glutenfri Upside-Down pizza

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Glutenfri Upside-Down pizza
Pizza er en klassiker, når man er i humøret til let aftensmad. Prøv vores lækre upside-down pizza, der laves i vores pastatallerkner, og som kan laves i to varianter!
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Karamelliseret løg
  • 2 spsk Olivenolie
  • 4 løg
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 2 spsk brunfarin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk chiliolie (eller 1 tsk chiliflager)
Flødeostcreme
  • 100 g flødeost - f.eks. Philadelphia
  • 1 - 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 2 - 3 spsk piskefløde
Ramsløgsmør
  • 200 g smør - blødt
  • 2 spsk tørret ramsløg
  • Lidt Maldon salt til drys
Glutenfri pizzadej
  • 8 g HUSK-fiber
  • 1½ dl lunkent vand (1)
  • 450 g glutenfri brødmel fra Doves Farm
  • 1 spsk. sukker
  • 10 g tørgær
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. flagesalt
  • 80 ml lunet kefir
  • 1 dl lunkent vand (2)
  • 40 g solsikkeolie (eller vindruekerneolie)
  • 1½ tsk. æblecidereddike
Fyld:
  • 1 portion karamelliseret løg
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 portion flødeostcreme
  • 12 cherry tomater - halveret
  • 2 kugle mozzarella - revet fra hinanden I mindre stykker
  • Ca. 200 g revet mozzarella
  • Frisk høvlet parmesan
  • Lidt ramsløgsmør
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Karamelliseret løg: Skær løg i halve og skær tynde halvringe.
  • 2
    Kom olivenolie i en 20 cm støbejernsgryde og varm den ved middelvarme. Tilsæt løg og lad det brune ved jævn til middelvarme, indtil de er bløde og let gennemsigtige.
  • 3
    Tilsæt de resterende ingredienser og lad løgene karamellisere ved middelvarme i ca. 10 minutter ved konstant omrøring.
  • 4
    Tag gryden af varmen, når løgene er karamelliseret. Sæt den til side. Denne portion er nok til 2 pizzaer.
  • 5
    Flødeostcreme: Rør alle ingredienser sammen til en ensartet creme. Sæt den til side.
  • 6
    Ramsløgsmør: Hæld det bløde smør i en skål og tilsæt ramsløg og salt. Pisk alle ingredienser godt med en gaffel.
  • 7
    Hæld smørret i bagepapir og form det til en blok, så det passer til en smørboks. Det kan være en fordel, at folde bagepapiret på forhånd, for at gøre det nemmere at forme det bløde smør. Sæt smør på køl og flytte det til smørboks, når det har er blevet hårdt igen.
  • 8
    Glutenfri pizzadej: Pisk HUSK-fiber sammen med vand (1) med en gaffel i ca. 10 sekunder. Lad det trække, mens du forbereder de øvrige ingredienser.
  • 9
    Bland mel, sukker, tørgær, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt kefir, vand (2), olie, eddike og HUSK-gelé i skålen, og rør dejen i en køkkenmaskine ved mellemhøj hastighed i ca. 5 minutter.
  • 10
    Hæld dejen ud på en let melet overflade, form en kugle med lette bevægelser, og del dejen i 4 lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og pres dejen flad i midten. Nu skal du åbne dejen. Det vil sige, at du skal presse dejen flad og i form inde fra midten af dejkuglen. Sørg for at drysse lidt mel både på bordet og oven på dejen – dog kun så meget, at dejen ikke klistrer.
  • 11
    Flyt pizzadejen til en bageplade dækket med bagepapir, når du er nået ca. halvvejs i processen, for så er dejen nemmest at håndtere.
  • 12
    Fortsæt med at åbne dejen ved at presse i midten, ikke langs kanterne, til den har en diameter på ca. 22 cm - den samme størrelse som en Coupe pastatallerken. Dæk dejen med køkkenfilm og et viskestykke, og lad den hvile mens du forbereder fyldet.
  • 13
    Fyld: Steg bacon på en varm pande til skiverne er sprøde. Placer baconskiverne på en tallerken dækket med køkkenrulle, og sæt den til side.
  • 14
    Smør 4 Coupe pastatallerkner med olivenolie, gerne hele vejen op ad kanten.
  • 15
    For pizza med karamelliseret løg og bacon: Fordel karamelliseret løg på 2 tallerkner, knus 1 - 2 baconskiver pr. Tallerken og drys bacon over løg. Fordel nogle mozzarella, og drys godt med revet mozzarella. Fordel halvdelen af flødeostcreme på hver tallerkner og sæt en pizzadej ovenpå, for at forme et låg. Tryk dejen forsigtigt langs kanten for at lukke den godt til. Gentag med den anden pizza.
  • 16
    For pizza med cherry tomater og ramsløgsmør: Drys lidt ekstra olivenolie, for at undgå tomaterne sidder fast, når pizzaen skal vendes.
  • 17
    Fordel de halverede tomater på 2 Coupe pastatallerkner. Fordel stykker af mozzarella og nogle stykker af frisk høvlet parmesan. Skær nogle tynde skiver ramsløgsmør og fordel oven på tallerkner. Læg pizzadejen på for at forme et låg. Tryk dejen forsigtigt langs kanten for at lukke den godt til. Gentag med den anden pizza. Skær et par tynde skiver smør og stil dem på midten af hver tallerkner. På den måde kan du kende forskel på de to fyld.
  • 18
    Dæk hver tallerkner med køkkenfilm og lad dejen hæve i ca. 45 - 60 minutter.
  • 19
    Tænd ovnen på 200C grader varmluft.
  • 20
    Fjern køkkenfilm, når pizzaerne er hævet.
  • 21
    Bag pizzaerne i ca. 20 - 25 minutter fordelt på 2 bageplader.
  • 22
    Tag pizzaerne fra ovnen og lad dem køle en lille smule ned. Ved hjælp af en kniv og grydelapper, vend pizzaerne forsigtigt på en Coupe middagtallerken.
  • 23
    Drys lidt honning på løg pizzaerne og pynt med spiselig blomst (kan undlades).
  • 24
    Skær lidt ramsløgsmør og tilføj til tomatpizzaerne.
  • 25
    Pizzaerne er bedste, når de spises med det samme.
 
Anelise er madelsker med stort M og glutenfri-nørd. Hun udvikler opskrifter, der smager som klassiske opskrifter, du måske kender, bare uden gluten. Anelise mener, at det skal være nemt og sjovt at bage glutenfrit, så alle kan være med uanset om man er en garvet glutenfri-bager eller ej. Hun deler opskrifter på sin Instagram, @anelise_severinsen, hvor hun viser at glutenfrie brød og kager kan se fantastiske ud. Anelises mål er at skabe samvær og madfælleskab mellem dem, der spiser med og uden gluten. Måske du også har oplevet Anelises sprudlende humør i et velkendt bagetelt, da hun bagte sig til finalen af Den Store Bagedyst i 2021 med glutenfrie lækkerier og igen, da hun efterfølgende vandt både nytårskonkurrencen og det veganske program med lækkert glutenfrit bagværk.
 
 
Le Creuset