-
Fremgangsmåde
-
1
Karamelliseret løg: Skær løg i halve og skær tynde halvringe.
-
2
Kom olivenolie i en 20 cm støbejernsgryde og varm den ved middelvarme. Tilsæt løg og lad det brune ved jævn til middelvarme, indtil de er bløde og let gennemsigtige.
-
3
Tilsæt de resterende ingredienser og lad løgene karamellisere ved middelvarme i ca. 10 minutter ved konstant omrøring.
-
4
Tag gryden af varmen, når løgene er karamelliseret. Sæt den til side. Denne portion er nok til 2 pizzaer.
-
5
Flødeostcreme: Rør alle ingredienser sammen til en ensartet creme. Sæt den til side.
-
6
Ramsløgsmør: Hæld det bløde smør i en skål og tilsæt ramsløg og salt. Pisk alle ingredienser godt med en gaffel.
-
7
Hæld smørret i bagepapir og form det til en blok, så det passer til en smørboks. Det kan være en fordel, at folde bagepapiret på forhånd, for at gøre det nemmere at forme det bløde smør. Sæt smør på køl og flytte det til smørboks, når det har er blevet hårdt igen.
-
8
Glutenfri pizzadej: Pisk HUSK-fiber sammen med vand (1) med en gaffel i ca. 10 sekunder. Lad det trække, mens du forbereder de øvrige ingredienser.
-
9
Bland mel, sukker, tørgær, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt kefir, vand (2), olie, eddike og HUSK-gelé i skålen, og rør dejen i en køkkenmaskine ved mellemhøj hastighed i ca. 5 minutter.
-
10
Hæld dejen ud på en let melet overflade, form en kugle med lette bevægelser, og del dejen i 4 lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og pres dejen flad i midten. Nu skal du åbne dejen. Det vil sige, at du skal presse dejen flad og i form inde fra midten af dejkuglen. Sørg for at drysse lidt mel både på bordet og oven på dejen – dog kun så meget, at dejen ikke klistrer.
-
11
Flyt pizzadejen til en bageplade dækket med bagepapir, når du er nået ca. halvvejs i processen, for så er dejen nemmest at håndtere.
-
12
Fortsæt med at åbne dejen ved at presse i midten, ikke langs kanterne, til den har en diameter på ca. 22 cm - den samme størrelse som en Coupe pastatallerken. Dæk dejen med køkkenfilm og et viskestykke, og lad den hvile mens du forbereder fyldet.
-
13
Fyld: Steg bacon på en varm pande til skiverne er sprøde. Placer baconskiverne på en tallerken dækket med køkkenrulle, og sæt den til side.
-
14
Smør 4 Coupe pastatallerkner med olivenolie, gerne hele vejen op ad kanten.
-
15
For pizza med karamelliseret løg og bacon: Fordel karamelliseret løg på 2 tallerkner, knus 1 - 2 baconskiver pr. Tallerken og drys bacon over løg. Fordel nogle mozzarella, og drys godt med revet mozzarella. Fordel halvdelen af flødeostcreme på hver tallerkner og sæt en pizzadej ovenpå, for at forme et låg. Tryk dejen forsigtigt langs kanten for at lukke den godt til. Gentag med den anden pizza.
-
16
For pizza med cherry tomater og ramsløgsmør: Drys lidt ekstra olivenolie, for at undgå tomaterne sidder fast, når pizzaen skal vendes.
-
17
Fordel de halverede tomater på 2 Coupe pastatallerkner. Fordel stykker af mozzarella og nogle stykker af frisk høvlet parmesan. Skær nogle tynde skiver ramsløgsmør og fordel oven på tallerkner. Læg pizzadejen på for at forme et låg. Tryk dejen forsigtigt langs kanten for at lukke den godt til. Gentag med den anden pizza. Skær et par tynde skiver smør og stil dem på midten af hver tallerkner. På den måde kan du kende forskel på de to fyld.
-
18
Dæk hver tallerkner med køkkenfilm og lad dejen hæve i ca. 45 - 60 minutter.
-
19
Tænd ovnen på 200C grader varmluft.
-
20
Fjern køkkenfilm, når pizzaerne er hævet.
-
21
Bag pizzaerne i ca. 20 - 25 minutter fordelt på 2 bageplader.
-
22
Tag pizzaerne fra ovnen og lad dem køle en lille smule ned. Ved hjælp af en kniv og grydelapper, vend pizzaerne forsigtigt på en Coupe middagtallerken.
-
23
Drys lidt honning på løg pizzaerne og pynt med spiselig blomst (kan undlades).
-
24
Skær lidt ramsløgsmør og tilføj til tomatpizzaerne.
-
25
Pizzaerne er bedste, når de spises med det samme.