- Brød & korn
- Ost
Ingredienser
- 100 g Glutenfri mel Dunkel - Schär
- 20 g FiberHUSK
- 10 g tørgær
- 2 tsk flagersalt
- 2 tsk bagepulver
- 3 dl lunkent vand
- 1 dl linken kefir
- 2 æg
- 100 g extra mature cheddar, fint revet
- 3 spsk frisk timian
- Lidt olivenolie
- 3 fed hvidløg - uden skræl
- 3 små kvist timian
- Olivenolie
- Flagersalt
-
Fremgangsmåde
-
1Pisk FiberHUSK sammen med 2 dl lunkent vand ved hjælp af en gaffel og lad den trække til en gelé mens de andre ingredienser gøres klar.
-
2Pisk 1 dl lunkent vand, kefir og æg sammen i en skål.
-
3Hæld alle tørre ingredienser i skålen til røremaskine. Hæld HUSKgelé og vandblandingen i skålen og rør dejen ved den laveste hastighed indtil alt melet er absorberet. Skru hastigheden op til middel-høj og rør dejen i ca. 3 minutter. Sørg for at samle dejen undervejs i bunden af skålen.
-
4Drys lidt mel på bordet og udrul dejen til en firkant på ca. 0,5 cm. Drys halvdelen af ost og timian ovenpå og fold dejen over sig selv ad to omgange, som om det var et brevpapir (1/3 fold). Tryk dejen lidt flad og rul den igen til et rektangel, som er 0,5 cm tyk. Sørg for altid have nok mel under dejen, så den ikke klistrer sig til bordet.
-
5Pensl dejen med olivenolie og drys de resterende ost ovenpå. Drys med timian og rul dejen til en stram pølse, fra den lange side. På den måde ender du med en lang pølse.
-
6Skær pølsen i midten på langs, ca. 4 cm fra toppen. Så du ender med noget, der ligner et V. Vend fyldet opad og tryk lagene lidt sammen. Flet dejen forsigtigt om sig selv og afslut ved at samle de to ender, som former en krans.
-
7Pensl buffetgryde med olivenolie og flyt dejen forsigtigt heri.
-
8I en lille ramekin, tilsæt 3 fed hvidløg, timian og top med olivenolie. Drys med lidt flagesalt. Pensl ramekinen med lidt olivenolie uden på, så dejen ikke hænger fast. Sæt ramekin midt i buffetgryden, hvor dejen står fint omkring den.
-
9Sæt lågen på og lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter. Tænd ovnen ved 200 grader varmluft.
-
10Når dejen er færdighævet, sæt buffetgryden i oven med lågen på og bag den i 20 minutter. Tag lågen af gryden og bag brødet færdig i 20 minutter.
-
11Tag brødet ud af ovnen og pensl den med timianolie. Lad brødet køle lidt ned, tag ramekinen forsigtigt ud af gryden, vip brødet på en skærebræt og nyd det lunt.