Glutenfrit fletbrød med timian og cheddar

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Glutenfrit fletbrød med timian og cheddar
Dette glutenfrie showpiece af et brød passer godt sammen med supper, tapas, som snack eller til komsammen. Ost og urter er et godt match og lige denne kombination af ekstra modne cheddar, med sin stærke smag og timian friske noter er klassen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
  • Ost
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

400 g Glutenfri Brødmix - Schär
  • 100 g Glutenfri mel Dunkel - Schär
  • 20 g FiberHUSK
  • 10 g tørgær
  • 2 tsk flagersalt
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 dl linken kefir
  • 2 æg
Fyld:
  • 100 g extra mature cheddar, fint revet
  • 3 spsk frisk timian
  • Lidt olivenolie
Timianolie:
  • 3 fed hvidløg - uden skræl
  • 3 små kvist timian
  • Olivenolie
  • Flagersalt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pisk FiberHUSK sammen med 2 dl lunkent vand ved hjælp af en gaffel og lad den trække til en gelé mens de andre ingredienser gøres klar.
  • 2
    Pisk 1 dl lunkent vand, kefir og æg sammen i en skål.
  • 3
    Hæld alle tørre ingredienser i skålen til røremaskine. Hæld HUSKgelé og vandblandingen i skålen og rør dejen ved den laveste hastighed indtil alt melet er absorberet. Skru hastigheden op til middel-høj og rør dejen i ca. 3 minutter. Sørg for at samle dejen undervejs i bunden af skålen.
  • 4
    Drys lidt mel på bordet og udrul dejen til en firkant på ca. 0,5 cm. Drys halvdelen af ost og timian ovenpå og fold dejen over sig selv ad to omgange, som om det var et brevpapir (1/3 fold). Tryk dejen lidt flad og rul den igen til et rektangel, som er 0,5 cm tyk. Sørg for altid have nok mel under dejen, så den ikke klistrer sig til bordet.
  • 5
    Pensl dejen med olivenolie og drys de resterende ost ovenpå. Drys med timian og rul dejen til en stram pølse, fra den lange side. På den måde ender du med en lang pølse.
  • 6
    Skær pølsen i midten på langs, ca. 4 cm fra toppen. Så du ender med noget, der ligner et V. Vend fyldet opad og tryk lagene lidt sammen. Flet dejen forsigtigt om sig selv og afslut ved at samle de to ender, som former en krans.
  • 7
    Pensl buffetgryde med olivenolie og flyt dejen forsigtigt heri.
  • 8
    I en lille ramekin, tilsæt 3 fed hvidløg, timian og top med olivenolie. Drys med lidt flagesalt. Pensl ramekinen med lidt olivenolie uden på, så dejen ikke hænger fast. Sæt ramekin midt i buffetgryden, hvor dejen står fint omkring den.
  • 9
    Sæt lågen på og lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter. Tænd ovnen ved 200 grader varmluft.
  • 10
    Når dejen er færdighævet, sæt buffetgryden i oven med lågen på og bag den i 20 minutter. Tag lågen af gryden og bag brødet færdig i 20 minutter.
  • 11
    Tag brødet ud af ovnen og pensl den med timianolie. Lad brødet køle lidt ned, tag ramekinen forsigtigt ud af gryden, vip brødet på en skærebræt og nyd det lunt.
 
Anelise er madelsker med stort M og glutenfri-nørd. Hun udvikler opskrifter, der smager som klassiske opskrifter, du måske kender, bare uden gluten. Anelise mener, at det skal være nemt og sjovt at bage glutenfrit, så alle kan være med uanset om man er en garvet glutenfri-bager eller ej. Hun deler opskrifter på sin Instagram, @anelise_severinsen, hvor hun viser at glutenfrie brød og kager kan se fantastiske ud. Anelises mål er at skabe samvær og madfælleskab mellem dem, der spiser med og uden gluten. Måske du også har oplevet Anelises sprudlende humør i et velkendt bagetelt, da hun bagte sig til finalen af Den Store Bagedyst i 2021 med glutenfrie lækkerier og igen, da hun efterfølgende vandt både nytårskonkurrencen og det veganske program med lækkert glutenfrit bagværk.
 
 
Le Creuset