- Mælkeprodukter
Ingredienser
- 200 g grønkål
- Olivenolie, til stegning
- 100 g skiveskåret chorizo
- 150 g smør
- Citron, til presning
- 800 g frisk gnocchi
- 2 fed hvidløg, i skiver
- 2,5 dl creme fraiche
- 100 g blåskimmelost
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Opvarm en pande med olivenolie. Når den er varm, så læg kålen i panden og steg den i bundter i et par sekunder, indtil den er lysegrøn og sprød. Vær forsigtigt med olien, da den kan sprøjte. Lad kålen dryppe af på køkkenrulle.
-
2Brug den samme pande til at stege den skårne chorizo, til den er gyldenbrun, og sæt den til side.
-
3Placer smørret i en Le Creuset 24 cm Signature stegepande over medium varme. Når den er smeltet, tilbered den i 3-4 minutter, eller indtil smørret får en brun farve. Smørret bør være lys gyldenbrunt og have en nøddeagtigt duft. Hæld det smeltede smør i en skål, tilføj en smule citronsaft og sæt den til side.
-
4Placer en Le Creuset Signature stegepande over medium varme, tilføj olivenolie og lad det blive varmt. Steg gnocchierne i bundter, så de brunes jævnt og ikke damper. Steg indtil de er gyldne og sprøde, omkring 5 minutter.
-
5Hæld det brunede smør i panden og vend gnocchierne i det. Hæld dem ud på en bageplade, og stil dem i en forvarmet ovn, mens du laver saucen.
-
6Placer den samme pande tilbage over medium varme med olivenolie. Tilføj det skiveskårne hvidløg, og steg til det er gyldent og karamelliseret. Tilføj creme fraiche og rør rundt. Smuldr blåskimmelosten i, og rør til den er smeltet. Afhængig af din præference, tilføj en smule vand, til du når den ønskede konsistens.
-
7Ved hjælp af en ske, hæld gnoccierne med det brunede smør over i den varme sovs i panden. Top med sprød kål og tyndt skåret chorizo. Server med det samme med en smule friskpresset citronsaft.